У Рожищі гроші на лікування дівчинки збирав шахрай

0
10
У Рожищі гроші на лікування дівчинки збирав шахрай
У пʼятницю, 25 листопада, в Рожищі біля супермаркету «Колібріс» промишляв псевдоволонтер.

Небайдужа рожищанка звернула увагу на чоловіка, який збирав кошти, нібито на лікування важкохворої дівчинки, - повідомляє «Район.Рожище».

«Я розпитала в людей, чи бачили вони раніше цього чоловіка і дізналася, що він ще влітку був у Рожищі, щоправда, тоді збирав кошти на операцію хлопчикові», - розповідає очевидиця.
Так званий волонтер викликав у жінки недовіру і вона зателефонувала до поліції.

Як виявилося згодом, чоловік з Одеської області не має жодного відношення до дитини, кошти для якої збирав. Інформація про хвору та її діагноз для «документів», які пред’являв перехожим, взяті з Інтернету.

Вирішується питання про притягнення псевдоволонтера до адміністративної відповідальності за частиною 1 статтею 51 КУпАП.

«Дрібне викрадення чужого майна (шляхом крадіжки, шахрайства, привласнення чи розтрати)». Тягне за собою накладення штрафу від 10 до 30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 1 міс з відрахуванням 20 % заробітку, або адмінарешт від 5 до 10 діб», - прокоментував ситуацію начальник Рожищенського відділення поліції Ківерцівського відділу поліції ГУНП у Волинській області, підполковник поліції Олександр Басалик.

Працівники поліції просять рожищан, які жертвували кошти чоловіку, написати заяву в поліцію.

Тим часом самооборонівці змусили чоловіка стояти в центрі міста з табличкою на грудях «Я шахрай, видурював у людей гроші».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні