Лучани – серед авторів найефективніших українських реформ

0
13
Лучани – серед авторів найефективніших українських реформ
Луцькі «борці за енергозбереження» є авторами реформи, яку назвали однією з найефективніших в Україні за останні два роки.

Група громадських організацій «Реанімаційний пакет реформ» склала перелік основних здобутків реформ, які втілювалися в Україні з 2014 року. Серед них – і впровадження реформи у сфері енергозбереження.
Йдеться про програму «Теплі кредити», яка дозволяє відшкодовувати за рахунок державного бюджету 30-40% тіла кредиту, взятого на впровадження енергоефективних заходів.

Авторами програми є очільник Ради голів ОСББ Луцька Роман Бондарук та голова Асоціації ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк.

Роман Бондарук розповів, що перша «енергоефективна» програма з’явилась у Луцьку. Вона дозволяє за рахунок місцевого бюджету відшкодовувати ОСББ відсоткові ставки кредитів. Ця програма стала основою для подібних проектів в 200 інших містах України.

А у 2014 році луцьких експертів запросили до команди розробників державної програми, більш відомої під назвою «Теплі кредити».

«Дуже важливо, що для створення програми свого часу Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження запросило людей, які мають досвід роботи в цій сфері. Я думаю, що програма «Теплі кредити» запрацювала саме завдяки цьому і ми цим пишаємось», - наголосив експерт.

Водночас він занепокоєний намірами Уряду передати функції програми Фонду енергоефективності, створюють який наразі чиновники без участі професіоналів.

Нагадаємо, Роман Бондарук раніше розповідав, чому цей фонд може поставити хрест на енергоефективності в Україні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні