Лучани хочуть, щоб міськрада фінансувала будівництво каналізаційних мереж

0
-2
Лучани хочуть, щоб міськрада фінансувала будівництво каналізаційних мереж
У Луцьку хочуть, щоб міська рада фінансувала будівництво каналізаційних мереж на 95%, решту заплатять жителі.

Про це розповіла 25 листопада депутат Луцькради Наталія Бунда під час засідання комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, - повідомляє Конкурент.

Програма була затверджена у 2015 році і передбачала співфінансування будівництва мереж: 60 % – міська рада і 40 % – жителі мікрорайону Вересневе, де й будувались ці мережі.

Як повідомила Наталія Бунда, за рік провели каналізацію лише на 4 вулиці, які є найкоротші за протяжністю. А всього вулиць, які досі без каналізації, у мікрорайоні Вересневе є аж 30.

"Якщо так робити мережі, то це затягнеться на довгі роки", – сказала Наталія Бунда.

Ремонт доріг також відкладеться, адже без прокладеної каналізації їх ремонтувати не буде сенсу.

Тому в програмі пропонують змінити показники співфінансування – щоб міська рада фінансувала 95 %, а мешканці – лише 5 %. Таким чином процес із будівництва мереж водовідведення піде швидше.

"Ми ж розуміємо, що не всі будинки на вулиці заплатять це співфінансування у 40 %. Адже є закинуті будинки, є пенсіонери, є будинки, де живуть цигани, які не будуть платити", – пояснила Наталія Бунда.

Зі слів Бунди, таких вулиць багато на Вересневому, і якщо залишити співфінансування 60 % на 40 %, то це не створить належних умов для будівництва мереж й до того ж відтермінує ремонт дороги.

Програма діє до 2017 року включно. Й цього року закладено на її реалізацію 1,8 мільйона гривень. Вона стосується всіх вулиць, де немає каналізацій.

Депутати підтримали проект рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні