--> На Волині дозволили розмістити агітацію у приміщеннях сільських рад | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині дозволили розмістити агітацію у приміщеннях сільських рад

0
5
На Волині дозволили розмістити агітацію у приміщеннях сільських рад
У Волинській області деякі органи місцевої влади дозволили кандидатам розмістити агітацію у приміщеннях сільських рад

Станом на початок агітаційної кампанії з виборів – 11 грудня, – попри зауваження спостерігачів, відповідні рішення не були змінені, - повідомляє Опора.

Такі дії є порушенням Закону України «По місцеві вибори», згідно з яким агітація у будівлях органів влади забороняється.

За результатами моніторингу Громадянської мережі ОПОРА стало відомо: дві сільські ради у Прилісненській і Поворській об’єднаних територіальних громадах своїми рішеннями надали дозвіл кандидатам розміщувати друковані агітаційні матеріали у приміщеннях цих рад.

Зокрема, у Поворській об’єднаній територіальній громаді Поворська сільська рада прийняла рішення про визначення і обладнання стенд для розміщення матеріалів передвиборної агітації у будівлі сільської ради.



Cхожа ситуація і у Прилісненській об’єднаній територіальній громаді. Там – у Серхівській сільській раді дозволили розміщувати агітаційні матеріали у своєму приміщенні.



Згідно з Законом України «Про місцеві вибори» – плакати, стенди, листівки та інші друковані агітаційні матеріали (крім матеріалів, що розміщуються на носіях зовнішньої реклами) розміщуються лише у місцях, визначених і обладнаних місцевими органами виконавчої влади чи органами місцевого самоврядування не пізніш як за 45 днів до дня голосування.

Також заборонено розміщувати агітаційні матеріали, політичну рекламу та повідомлення про перебіг виборчого процесу на пам’ятках архітектури, на об’єктах культурної спадщини, на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності, а також у місцях, де вони перешкоджають безпеці дорожнього руху.

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні