На Волині у контрабандиста конфіскували шість старовинних книг і авто

0
3
На Волині у контрабандиста конфіскували шість старовинних книг і авто
Конфіскували не лише самі книги, а й автомобіль контрабандиста, який намагався вивезти з України старовинні фоліанти.

Апеляційний суд у четвер, 24 листопада, частково змінив вирок Володимир-Волинського міського суду, яким 42-річного мешканця Локачинського району за вчинення замаху на контрабанду культурних цінностей засудили до 4-ох років позбавлення волі зі встановленням 2-річного іспитового строку. Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

Нагадаємо, що цей чоловік намагався через митний пост "Устилуг" вивезти за межі України, приховавши від митного контролю, 28 старовинних книг, датованих ХVІІ-VІІІ ст., проте його викрили правоохоронцями.

6 цих книг експерти оцінили в суму понад 200 тисяч гривень, встановити ж вартість інших не вдалося у зв’язку із їх винятковою рідкісністю.

Згідно з вироком суду першої інстанції, історико-культурні цінності конфісковали та передали до Волинського краєзнавчого музею.

Водночас долю речового доказу - автомобіля марки «MERCEDES-BENZ», моделі «VITO», в конструктивних ємностях якого контрабандист приховував книги, вирішили повернути обвинуваченому.

Прокурор, не погодившись із таким рішенням суду, вніс апеляційну скаргу.

За результатами її розгляду апеляційний суд постановив рішення конфіскувати автомобіль у дохід держави.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні