Податківці підозрюють, що луцький завод «Мотор» наживається на війні

4
3
Податківці підозрюють, що луцький завод «Мотор» наживається на війні
Податківці підозрюють посадовців ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» в розкраданні державних коштів під час ремонту військових літаків.

У 2014-2015 роках завод закупив запчастин та комплектуючих на суму 95,24 мільйонів гривень, але половина з цієї суми – 42,66 мільйони, насправді мала вигляд безтоварних операцій, - повідомляє Наші гроші.

ДП «ЛРЗ «Мотор» спеціалізується на ремонті авіаційних двигунів до бомбардувальників СУ різних моделей та до літаків-винищувачів Міг-29.

Слідчі встановили, що луцький завод замовляв запчастини для ремонту моторів у ТОВ «Зеніток Україна», ТОВ «Авіа-Комплект», ТОВ «Промелектроніка», ТОВ «Компанія «Промтехмаркет», ТОВ «Технопідшипник».

Ці фірми вказали, що купили необхідне обладнання у ТОВ «Фідея груп» та ТОВ «Вальтері». Але документи, які надали фірми, не підтверджують походження продукції, в них відсутній ланцюжок придбання та реалізації товару.

Крім того, за місцем реєстрації фірм податківцям їх знайти не вдалося, контрагенти не вели жодних господарських операцій крім торгівлі з «ЛРЗ «Мотор».

Податківці звернулися до суду з клопотаннями про доступ до документів низки фігурантів справи і суд прохання задовольнив.

З кінця листопада 2015 року ДП «ЛРЗ «Мотор» очолює Юрій Маракулін.

До цього багато років заводом керував Микола Матрунчик, якому в 2013 році Віктор Янукович присвоїв звання Героя України.

Нагадаємо, заступника директора луцького авіаремонтного заводу «Мотор» Володимира Зайця піймали п’яним за кермом, коли той виїжджав з воріт підприємства.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо вони бухають, то цілком можливо,що крадуть. В кінці зміни майже всі працівники виносять лєвак з заводи, і адміністрація закриває очі, томущо самі тим займаються, тільки в більших маштабах.
Відповісти
А який "лєвак" можна винести з заводу, який займається ремонтом авіаційних двигунів? Мені аж цікаво стало: що ж виносять мої сусіди?
Відповісти
ви у них запитайте?
Відповісти
ВИ ПОПРОБУЙТЕ СПОЧАТКУ ВИНЕСТИ ШОСЬ ЧЕРЕЗ ОХОРОНУ І КАМЕРИ.а ЗАРПЛАТА ДОВОЛІ ХОРОША ЩОБ РИЗИКУВАТИ ЗА ЯКУСЬ ГАЙКУ
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні