Головного держархбудінспектора Волині залишили під цілодобовим домашнім арештом

1
-12
Головного держархбудінспектора Волині залишили під цілодобовим домашнім арештом
Сергія Шемейка залишили під домашнім арештом та з електронним браслетом.

Як інформує видання "ВолиньPost", заступнику начальника Держархбудінспекції у Волинській області Сергію Шемейку залишили попередній запобіжний захід – домашній арешт з цілодобовою забороною покидати домівку та електронний браслет. Відповідну ухвалу в понеділок, 21 листопада, прийняв Апеляційний суд Волинської області.

Нагадаємо, що 11 листопада Сергія Шемейка та його посередників «на гарячому» затримали працівники СБУ. Затримання відбулося в кабінеті Сергія Шемейка.

Під час обшуку в його квартирі було знайдено та вилучено 30 тисяч доларів та 30-мм снаряд. Згодом стало відомо й про банківські заощадження, зокрема 100 тисяч доларів та 10 тисяч євро.

Волинські правоохоронці задокументували факти вимагання від громадян, які є замовниками нових будівництв, 1000-2500 доларів за здійснення реєстрацій та безперешкодне отримання декларацій про початок будівельних робіт.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження, а самому Шемейку призначили запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту з електронним браслетом строком на два місяці.

Проте і прокурор, і сам підозрюваний оскаржили ухвалу слідчого судді.

Сторона обвинувачення аргументувала свою апеляцію тим, що й наразі існують істотні ризики, що підозрюваний зможе впливати на свідків по справі, спотворювати документи, або ж узагалі втекти. Навіть перебуваючи вдома Сергій Шемейко має доступ до електронних засобів зв’язку, а відтак може навіть не виходять з дому контактувати з колегами чи іншими людьми, які причетні до цієї справи.

В свою чергу підозрюваний просив спростити йому систему перебування під домашнім арештом, а саме – надати йому дозвіл відлучатися з квартири з 8:00 до 18:00. Мовляв, він знаходиться на лікарняному та повинен час від часу відвідувати медичний заклад. А через заборону суду, він цього робити не може.

Відтак, розглянувши обидві апеляції колегія суддів дійшла до висновку, що в задоволенні скарги підозрюваного слід відмовити, а апеляцію прокурора задовольнити частково – залишити Сергію Шемейку попередній запобіжний захід, але з додатковими обмеженнями. Окрім цілодобового домашнього арешту та електронного браслету заборонити йому спілкуватись з колегами та сторонами по справі та всі свої дії узгоджувати зі слідчим чи прокурором.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Присудять заставу у 50 тис грн і відпустять у нас так всім роблять.У нас злодій на злодієві сидить і злодієм поганяє. На жаль така дійсність і простолюд зробити нічого не можемо.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні