--> Луцька студія друку шрифтом Брайля презентувала у столиці перші книги | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцька студія друку шрифтом Брайля презентувала у столиці перші книги

0
-11
Луцька студія друку шрифтом Брайля презентувала у столиці перші книги
У Києві презентували перші книги, надруковані Луцькою студією друку шрифтом Брайля «Braille Studio».

Презентація відбулась 18 листопада у Києві і Книгарні «Є» за сприяння і партнерської допомоги ПрАТ «Волинська обласна друкарня».

Як повідомили ініціатори проекту, це непересічна, знакова подія і для Волинського осередку ВГО «Генерація успішної дії», і для незрячих дітей і дорослих, адже рельєфно-крапковим друком видано одразу дві книги: пригодницька повість Надії Гуменюк «Літо з амазонками» і збірка «Волонтери. Мобілізація добра», упорядкована Іреною Карпою.

У затишній залі зібралися журналісти, видавці, незрячі читачі, відомі письменники, серед яких й авторки збірки «Волонтери»: Ірина Славінська, Галина Шиян, Катерина Бабкіна. Вони із задоволенням розглядали велетенські брайлівські книжки з «білими» сторінками, читали уривки зі своїх оповідань, що увійшли до збірки, та розповідали цікаві історії. Завітала на презентацію й маленька читачка – дев'ятирічна Олександра Колесник, яка першою взяла до рук книгу Надії Гуменюк «Літо з амазонками». Дівчинка зачитала невеличкий уривочок з цієї повісті і отримала книжки у подарунок.

Також ініціатори студії друку шрифтом Брайля анонсували, що до різдвяних свят на малечу чекатиме чудовий подарунок: нова книжечка для незрячих «Івасикове Різдво» Мар'яни Фляк.

«Нам дуже потрібна справжня «мобілізація добра», тому щиро просимо вашої подальшої підтримки соціального проекту «Braille Studio» та допомоги у пошуку коштів на придбання необхідного високовартісного обладнання для організації ефективної поточної роботи унікальної друкарні, яка має працювати для всієї України. Також запрошуємо авторів, видавців і просто креативних людей до спільних проектів і плідної співпраці», - зазначив координатор проекту Віталій Ткачук.

Варто зауважити, що до створення студії друку шрифтом Брайля «Braille Studio» долучилися: Тетяна Єремеєва, Петро Пилип’юк, благодійний фонд «Волинь-2014», Волинська обласна друкарня в особі Івана Синюка, Волинська єпархія УПЦ, Луцька міська рада та міський голова Микола Романюк.

«Braille Studio» – це волонтерський проект, спрямований на забезпечення доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення книг та інших матеріалів, надрукованих шрифтом Брайля.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні