На «Ягодині» протестують власники авто з іноземною реєстрацію

1
3
На «Ягодині» протестують власники авто з іноземною реєстрацію
Близько сотні власників автомобілів з іноземною реєстрацією перекрили дорогу перед пунктом пропуску «Ягодин».

Як розповів «Волинь24» один з учасників акції протесту, депутат Луцької міської ради Микола Собуцький, її організатором є громадське об’єднання власників нерозмитнених авто «Євро Волинь».

Чоловік пояснив, що акція є відповіддю на політику Уряду, яка забороняє приганяти в Україну і розмитнювати автомобілі стандарту нижче Євро-5, тобто виготовлені до 2011 року.

«Машини зі стандартом Євро-5 є дорогими, відповідно їх розмитнення теж дорого коштує. 80% українців не можуть собі дозволити пригнати нормальне авто з Європи, тож ми вимагаємо відмінити обмеження за екологічним стандартом. А по-друге, ми хочемо зменшити вартість розмитнення», - наголосив активіст.

З його слів, протестувальники також вимагають зрівняти у законодавстві терміни «резидент» та «нерезидент», адже наразі останній фактично має більше прав, ніж перший. Так, якщо іноземець може рік використовувати в Україні авто без розмитнення, то українець – лише 5-10 днів. Через це часто українці змушені просити про допомогу іноземців.

«Чому страховка, техогляд повинні оплачуватись в казну чужої країни, тоді як наш бюджет від цього нічого не отримує? А машин таких нерозмитнених в Україні – мільйони», - обурюється депутат.

Микола Собуцький каже, що члени громадського об’єднання вже зустрічались з митниками та представниками народних депутатів, але поки реакції немає.

Наразі ж частина активістів у Києві планує зустрітись з урядовцями. А поки близько сотні протестувальників перекривають дорогу біля «Ягодина».

Правоохоронці акції не перешкоджають.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні