У волинських колоніях та СІЗО виявили порушення

1
0
У волинських колоніях та СІЗО виявили порушення
Після перевірки в Маневицькій та Цуманській виправних колоніях і Луцькому СІЗО виявили ряд порушеннь.

В колоніях та СІЗО виявили порушення, передусім, виконання режимних вимог, матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення ув'язнених та засуджених, - повідомляє прес-служба Волинської пролкуратури.

Через неналежний нагляд з боку працівників Маневицької ВК № 42 та Цуманської ВК № 84 упродовж поточного року ув’язненими допущено 1653 порушення режиму відбування покарання. Ув'язненими Луцького СІЗО допущено 530 таких порушень.

У Маневицькій ВК № 42 тримається значна кількість засуджених, які є злісними порушниками режиму тримання (129), але заходи кримінально-правового характеру до них фактично не застосовуються.

У колонії розпочали лише одне кримінальне провадження про злісну непокору вимогам адміністрації установи виконання покарань. У ході ж проведення перевірки на вимогу прокуратури розпочали ще одне таке кримінальне провадження.

Адміністрації установ виконання покарань вживають недостатніх заходів задля перекриття каналів надходження до режимної території заборонених предметів. При обході у Луцькому СІЗО та Маневицькій ВК № 42 серед особистих речей засуджених виявлені колючо-ріжучі предмети, пігулки, мотузки, кип’ятильники тощо.

Крім того, під час обходу приміщень колонії встановлено порушення в частині забезпечення режиму відбування призначеного покарання, створення засудженим належних матеріально-побутових умов та медико-санітарного забезпечення.

У Луцькому СІЗО в камерах утримуються засуджені разом із ув’язненими, а особи, яких вперше притягнуто до кримінальної відповідальності, - з особами, які раніше до неї притягувались.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не працює ФІФІ і не має туалетного паперу?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні