Наїлися білоруської ковбаси: 30 людей в лікарні через глисти

1
-2
Наїлися білоруської ковбаси: 30 людей в лікарні через глисти
У Брестській області зафіксували спалах трихінельозу. Інфекції, яку переносять глисти.

Як повідомляють брестські ЗМІ, понад три десятка людей втрапили в інфекційне відділення Барановицької міської лікарні. Барановичі – райцентр Брестської області.

Всі хворі – жителі села Приозерне Барановицького району. Найменший пацієнт – дворічна дитина.

Усі вони наїлися сиров’яленої ковбаси з м’яса дикого кабана. Ковбасу виготовив місцевий мисливець, нею частував земляків. Трофейне м’ясо перевірили ветеринари і дійшли висновку: саме воно є причиною захворювання. Збудником трихінельозу є глисти, які, очевидно, були в дичині.

Довідково. Трихінельоз – один з видів інфекції, переносниками якої є аскариди. Ці круглі черв’яки використовують тіло господаря, щоб функціонувати і розмножуватися. Трихінельозом можна заразитися, якщо з’їсти погано приготоване м’ясо, що містить личинки паразита. Захворювання поширене в сільській місцевості.

Симптоми: біль в м’язах; висока температура (організм реагує на чужорідні частинки в м’язах); набряклість обличчя, повік, почервоніння очей; розвиток очних інфекцій, кон’юнктивіту; світлочутливість; головний біль, мігрені; зрідка може виникати кашель; озноб і загальна слабкість.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хіба таке можливо, ковбаса привезена в трусах є стерильною.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні