По-сусідськи: у Луцьку відзначили День назалежності Польщі

3
0
По-сусідськи: у Луцьку відзначили День назалежності Польщі
Імпреза відбулася 11 листопада у стінах облмуздрамтеатру, що в обласному центрі, інформують «Волинські новини».

У залі було чимало відомих волинян: депутати обласної ради, митці, журналісти, судді, громадські діячі. Особливе це свято для тих краян, які мають польське коріння.

На правах господаря консул Генерального Консульства Республіки Польща Кшиштоф Савіцкі наголосив:

«Наші предки чекали воскресіння Речі Посполитої десятиліттями, готувалися до цієї події, переконані в тому, що майбутні покоління житимуть в державі, якої тоді не було на карті Європи. Ми заборгували пам’ять і повагу усім, хто боровся за незалежну Польщу, за державу в якій ми живемо. Разом з тим героїзм, навіть мучеництво складно осягнути розумом.

Патріотизм – це великий виклик для кожного. Вітчизна дає права, але також, як підкреслив Ципріан Норвід, є великим колективним обов’язком. Слова «Вітчизна» та «патріотизм» вмирають, коли стають для нас пустими фазами, бо не достатньо лише гарно говорити, треба й гарно діяти. Від нас сьогодні і наступних поколінь залежатиме майбутнє Польщі».

До речі, дотепер невідомо достеменно, хто саме очолить Генконсульство. Нагадаємо, Волинська обласна та Луцька міська рада нещодавно надіслала звернення до Міністерства закордонних справ, у яких висловилася проти призначення на Волинь претендента на посаду генконсула Вєслава Мазура через його неоднозначні висловлювання щодо українських національних героїв.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А прапора їм на свято не спалили? Так і буде Україна всім прислуговувати і на колінах перед всіма стояти! Ганьба!!!
Відповісти
а в Польщі "брати" палили наші прапори зі злості що є Україна
Відповісти
А ЧОМУ про святкування 25 -річчя культурно-освітнього Товариства імені ЄВИ ФЕЛІНСЬКОІ ...ЖОДНОГО слова ? там же був і пречудовий концерт квартету аж з ГДАНСЬКА , а які пісні -ретро, особливо ОСІННІ ТРОЯНДИ !!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні