Анджей Дуда звинувавтив СРСР в захоплені Польщі на 45 років

1
5
Анджей Дуда звинувавтив СРСР в захоплені Польщі на 45 років
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що СРСР захопив Польщу в 1945 році і утримував її до 1990-х років. Про це польський лідер заявив під час відкриття пам'ятної дошки на честь Проклятих солдатів у Варшаві.

"Це була боротьба за вільну Польщу. Боротьба проти радянського НКВС, проти СМЕРШу і проти всіх тих, хто тут служили загарбникові, який зайняв Польщу в 1945 році і не залишив її до 1990-х років", - цитують його РИА Новости.

Проклятими солдатами в Польщі називають учасників антикомуністичних рухів в останні роки і до кінця Другої світової війни.

Раніше повідомлялося, що Анджей Дуда оголосив декомунізацію в Польщі. Зокрема, під заборону потрапила пропаганда комунізму "або іншого тоталітарного режиму" в назвах вулиць, будівель та інших громадських об'єктів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
давно казали, не тре було звільняти. до кордону - і адьос, убер аллес і т.д. десятки тисяч радянських солдатів були б живі, а ми сьогодні не слухали б шизоїдів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні