Підводний світ Антарктики: відео зняте зондом-субмариною

0
-2
Підводний світ Антарктики: відео зняте зондом-субмариною
Команда вчених і інженерів з Технологічного інституту Джорджії (США) створила безпілотний підводний зонд-субмарину для вивчення підлідних морів Антарктиди.

Через отвір діаметром трохи більше 30 сантиметрів, пробурений в двадцятиметровій товщі льоду, їм вдалося запустити роботизований зонд, який досяг морського дна на 500-метровій глибині, - пише novate.ru.



Зонд-субмарина Icefin оснащена науковою апаратурою для вимірювання стану океану під льодом. Отримані дані допоможуть зрозуміти, як шельфові льодовики Антарктиди змінюються в умовах потепління, а унікальні відеозаписи розкриють таємницю існування живих організмів в умовах низьких температур і відсутності світла. Вчені впевнені, що розроблені для Icefin технології виявляться корисними при пошуку життя на інших планетах. Наприклад на супутнику Юпітера під назвою Європа, крижані океани якого нагадують земну Антарктиду.



Вчені були вражені дивовижним біоценозом підлідної Антарктики, що складається з морських зірок, губок і анемони.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні