Зупинились? Платіть! У Луцьку почнуть карати за неоплачену парковку

0
1
Зупинились? Платіть! У Луцьку почнуть карати за неоплачену парковку
Лучан закликали не ігнорувати правила паркування у місті.

Про це йшлося у середу, 9 листопада, під час прес-конференції керівництва КП «Автопарксервіс».

Директор комунального підприємства Олександр Мартинюк нагадав, що 18 жовтня у Луцьку на вулиці Карпенка-Карого запрацювала перша платна комунальна парковка.

Відтоді, з його слів, лучани у всій «красі» показали своє ставлення до системи платного паркування, показали свій культурний рівень, зокрема при спілкуванні з працівниками «Автопарксервісу».

Заступник директора підприємства Анатолій Носалюк наголосив на тому, що парковка на спеціально облаштованих для цього майданчиках платна. При цьому оплата може здійснюватись лише через паркомат. Тож, якщо у Луцьку хтось просить заплатити за стоянку без паркомата, від цього можна відмовитись.

Згідно із правилами, водій, який зупинився на платній парковці, чек про оплату повинен залишити в лівому нижньому куті лобового скла автомобіля, аби його було видно.

Також працівники «Автопарксервісу» наголошують на тому, що безкоштовною може бути лише 10-хвилинна стоянка після закінчення часу паркування, за який сплачено. Натомість зупинка на кілька хвилин повинна оплачуватись.

Право на пільгове паркування мають лише інваліди з ураженням опорно-рухового апарату. А от учасникам бойових дій таких привілеїв законодавство не дало.

«Якщо ви тут зупинились, то платіть. Ми ж вас не тримаємо, ви можете зупинитись в будь-якому іншому місці», - наголосив «зам» директора комунального підприємства.

«Період безоплатного паркування минув, вже пройшов той час, за який лучани повинні були звикнути до нових правил, тому надалі щодо порушників застосовуватимуться санкції», - додав Олександр Мартинюк.

До речі, «Автопарксервіс» наразі формує власну базу порушників.

Анатолій Носалюк також наголосив на тому, що несплата водієм транспортного засобу вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування тягне за собою накладання штрафу від восьми до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 136 до 204 гривень). А паркування на пільгових місцях водіям може коштувати від 255 до 306 гривень.

Нагадаємо, 8 листопада у Луцьку відкрили платну парковку у Старому місті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні