--> Волинські воїни АТО отримають гроші на житло | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинські воїни АТО отримають гроші на житло

1
2
Волинські воїни АТО отримають гроші на житло
Воїнам АТО та членам сімей загиблих замість квартир будуть виплачувати гроші.

Про це стало відомо сьогодні, 7 листопада, під час оперативної наради в голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, - повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

За квадратний метр з бюджету даватимуть близько 9 тисяч гривень.

Інвалідам І-ІІ груп з числа військовослужбовців, які брали участь в АТО, а також членам сімей загиблих, пропонують грошову компенсацію для поліпшення житлових умов.

Посадовець зауважив, що від членів сімей загиблих у війні на сході України було чимало звернень з проханням прискорити вирішення житлових питань. Разом з тим, чимало з сімей, які проживають в районах Волині, хотіли отримати житло саме в обласному центрі, у зв’язку з чим виникали «напружені ситуації».

Відтак, в Кабміні дещо змінили схему забезпечення житлом, прийнявши постанову «Про забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов».

Отже, тепер сім’ям виділятимуть кошти, а ті вже вирішуватимуть, як ними розпоряджатись. Для цього передбачена сума, яка становить близько 9 тисяч гривень за метр квадратний житлової площі. Загалом, уряд планує виділити регіонам субвенцію у розмірі 300 мільйонів гривень на реалізацію цього рішення.

До слова, з наступного року в Луцьку діятиме програма співфінансування придбання житла для учасників АТО. Депутати Луцької міської ради затвердили умови пограми зі змінами від профільних комісій.

Програмою, до слова, не зможуть скористатися працівники МВС та інших силових структур, кадрові офіцери ЗСУ.

Нагадаємо, 26 жовтня, у Луцькраді вирішили фінансувати з міського бюджету придбання квартир для учасників АТО.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На тій нараді було ще цікаве відкриття про сімейний стан гунчика
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні