«Ми живемо в СРСР», - Олег Яковенко про волинську медицину

1
9
«Ми живемо в СРСР», - Олег Яковенко про волинську медицину
На Волині жодна вагітна з пневмонією не померла в цьому році, як це було в інших роках. Однак якісних ліків та матеріально-технічної бази у медзакладах немає.

Про це головний лікар-пульмонолог Волині Олег Яковенко написав у новому блозі на "Волинь24".



Так, у січні цього року, на фоні зростання захворювання ГРІ та грипу в області, на пневмонію захворіло в абсолютних числах 1140 чоловік (17,5 % від всіх пневмоній 2015 року), а показник госпіталізації склав 65,26%, та 6,22% хворих на важку пневмонію були госпіталізовані в реанімацію (в т.ч. дорослі в 8,19%).

Летальність склала 1,57% (в т.ч. дорослі 2,0%).

"Завдяки оперативній роботі, вже в лютому цього року, на фоні ще більшого зростання захворюваності на ГРІ та грипу та ще більшого показника захворюваності на пневмонії – 1400 чоловік (21,5% від всіх пневмоній 2015 року), ЗМЕНШИЛАСЬ СМЕРТНІСТЬ з 1,57% до 0,92%, та зменшилась кількість людей госпіталізованих в реанімацію з 6,22% до 4%", - зазначив лікар.

За словами пульмонолога, якість надання медичної допомоги залежить не лише від санітарно-освітньої роботи та сучасних знань медика, а й від профілактичних заходів, якісних ліків та матеріально-технічної бази закладу.

"Та якщо у сімейного лікаря на первинці немає навіть пульсоксиметра, то скажіть мені, як він може згідно протоколу та алгоритму ведення хворого з гострою дихальною недостатністю (наказ МОЗ від 15.01.2014 №34) надавати якісну медичну допомогу!?! І про це також написано в довідці на колегію", - обурюється лікар.

Олег Яковенко також написав, що "ми живемо у вільній демократичній країні, яка прагне до Європи з європейськими стандартами, але іноді в мене виникають думки, що ми живемо в СРСР з «найкращою медициною у світі» та зі спотвореним форматом керування "у нас все добре, у нас все під контролем, у нас показники…"

Лікар вважає, що проблема, яку він виніс на громадське слухання волинян через Фейсбук – це проблема не лише медичної галузі Волині, це проблема всієї медичної галузі нашої країні.

"І це лише вершинка айсбергу під назвою "МЕДИЧНА РЕФОРМА", - резюмував медик.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давай,давай ЯКОВЕНКО! Хто тебе не знає_ще буде знати .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні