Паспорти-книжечки діятимуть ще близько чотирьох років, - Аваков

0
2
Паспорти-книжечки діятимуть ще близько чотирьох років, - Аваков
Аваков написав, що "поки поміняти паспорт-книжечку на ID можуть тільки певні категорії дорослих українців".

Оформити ID-картку замість паспорта зможуть лише деякі категорії громадян, написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в Facebook.

За його словами, першими ID-картки зможуть отримати громадяни, яким виповнюється 16 років, ті, кому виповнюється 25 і 45 років (замість вклеювання нової фотографії в старий паспорт), ті, хто офіційно змінив прізвище (вступ в шлюб, розлучення, інші причини зміни прізвища), ті, хто втратив паспорт через крадіжку, втрати або псування.

"Дійсні паспорти-книжечки залишаються законним посвідченням особи, за нашими розрахунками, ще близько чотирьох років. Тому немає необхідності терміново звертатися до відділення МВС і простоювати в черзі! Всі громадяни в свою чергу отримають можливість прийти і поміняти документ спокійно, при мінімумі часу і максимумі сервісу. Просто почекайте запрошення - і ми подбаємо про ваш комфорт", - написав він.

"І найголовніше! На ID наноситься податковий номер (той, що ми звикли називати ІПН) - не тільки на електронний чіп, але і графічно. Нарешті не доведеться кожен раз робити окрему копію заповітної довідки!" - наголосив міністр.

Також Аваков запропонував відео: як можна поміняти паспорт-книжку на ID вже сьогодні:

Теги: паспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні