--> У Луцьку оголосили «полювання на програмістів» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку оголосили «полювання на програмістів»

0
-9
У Луцьку оголосили «полювання на програмістів»
Луцька мерія спільно з місцевими ІТ-компаніями оголосили 2017-ий Роком інформаційних технологій в обласному центрі.

Про це йшлося на прес-конференції у Луцьку.

Міська рада уже має План дій із розвитку ІТ-галузі, згідно з яким у наступному році планується провести масштабні заходи, які стимулюватимуть розвиток ІТ-стартапів та залучатимуть іноземні компанії до співпраці, повідомив засновник луцького ІТ-кластеру Віктор Левандовський.

За словами Віктора Левандовського, потрібно почати з освіти. Вже невдовзі у Луцьку проводитимуть безкоштовні семінари, тренінги для усіх тих, хто лише починає працювати в сфері інформаційних технологій або ж розмірковує, чи варто взагалі це робити.

Також головний луцький айтішник розповів, що саме включає у себе ІТ-галузь. Окрім програмістів, – це робота у інтернет-рекламі, копірайтинг, дизайн, системне адміністрування, бізнес-аналітика, проектний менеджмент тощо.

Віктор Левандовський наголосив і на тому, що професія програміста – високооплачувана.

«В наступному році ми плануємо роботу зі школами. Учні старших класів приймають рішення, де їм продовжувати навчання. Ми хочемо допомогти розібратися школярам та їхнім батькам. Раз на місяць проводитимемо семінари, щоб популяризувати професію айтішника…», - заявив Віктор Левандовський.

«У Луцьку не вистачає професіоналів у цій галузі, тому нам вони потрібні, аби місто розвивалося, мало потенціал. У порівнянні з іншими містами ми поки відстаємо в розвитку ІТ-галузі», - додав він.

За його словами, у Львові, приміром, нараховується до 10 тисяч програмістів, тоді як у Луцьку їх аби півсотні знайшлося.

«Зі Львова треба брати приклад, у них чудова практика, але вони теж починали із освітніх заходів серед молоді», - сказав засновник луцького ІТ-кластеру.

Заступник Луцького міського Сергій Григоренко розповів, що під час одного із візитів до Польщі він почув про луцьких ІТ-спеціалістів хороші відгуки. Тому, за словами чиновника, міська влада усіляко сприятиме розвитку галузі в місті, аби про волинських айтішників заговорили на міжнародному рівні.

Довідка

Асоціація «Луцький ІТ-кластер» - об’єднання компаній, організацій, структур та спеціалістів сфери інформаційних технологій у Луцьку та Волинській області, які взаємодіють між собою. Мета асоціації – створювати сприятливі умови для розвитку ІТ-бізнесу в регіоні, популяризувати галузь, покращувати якість ІТ-освіти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні