Лучани нарікають на безпідставні штрафи від муніципалів

0
-10
Лучани нарікають на безпідставні штрафи від муніципалів
Мешканці вулиці Гірної поскаржилися на штрафи, які виписали їм муніципали за нібито незаконне розміщення гаражів.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 2 листопада, - повідомляє ІА Волинські новини.

Проекти рішення, у яких пропонувалося не задовольняти скарги лучан, викликали емоційну дискусію серед членів виконкому, посадовців та присутніх мешканців вулиці Гірної.

Нагадаємо, що у вересні адмінкомісія вирішила оштрафувати 83 власників гаражів на вулиці Гірній.

Раніше в цьому районі під час виїзної інспекції депутатів власники конструкції переконували, що землю під гаражі ще у 1980-их роках їм передало командування військової частини.

Виконувач обов’язків начальника юридичного управління Наталія Юрченко пропонувала членам виконкому залишити усі ці скарги без задоволення, голосуючи «пакетом» за декілька десятків проектів рішень.

Член виконкому Михайло Щур зауважив, що питання доцільно зняти з порядку денного, та запропонувати адмінкомісії повторно його розглянути. На це очільник адмінкомісії, перший заступник міського голови Тарас Яковлев відповів, що комісія переглянути своє рішення не може і скасувати його можливо або в судовому порядку, або рішенням виконкому.

Своєю чергою, директор департаменту муніципальної поліції міськради Юлія Сиротинська поінформувала, що робота щодо гаражів тривала ще з квітня. Попри розміщення повідомлень про демонтаж, з її слів, жодна особа з вулиці Гірної до вересня не зверталася в департамент.

Єдиним документом, який надали мешканці, була пояснювальна записка без печатки, де зазначалося що 1988 році військову частину просили дозволити розмістити тут гаражі. Вона повідомила, що у вказаних об’єктах власники зберігають велосипеди, старі вікна, мотики, особисті речі тощо.

Зі слів Сиротинської, дивним виглядає те, що особи 1985 року народження стверджують буцімто у 1980-их роках військова частина надала їм дозвіл на розміщення конструкцій. Низку квартир на цій вулиці придбали у 2000-их роках і власники вважають, що одночасно набули права власності на гаражі.

Об’єкти, як зауважує чиновниця, стоять на теплотрасі та високовольтних лініях.

Своєю чергою, представники скаржників розповіли, що ніколи не приховували наявність у себе гаражів і не розуміють, як муніципальна поліція проводила роботу і не могла встановити власників, доки ті не прийшли самі.

Дехто з власників гаражів отримував дозвіл на їхнє розміщення від командування військового містечка ще в 1982 році, а відсутність документів пояснюють тим, що військові виїхали в Росію, тож тепер знайти потрібні документи неможливо.

У 1992 році, коли територію передавали комунальникам, міськрада не піднімала питання щодо знесення гаражів, тобто, зі слів скаржників, влада зараз їх штрафує за дію, яку вони не вчиняли.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні