Що зробив для лучан Андрій Покровський? ДЕПУТАТСЬКИЙ РІК

0
5
Що зробив для лучан Андрій Покровський? ДЕПУТАТСЬКИЙ РІК
Бізнесмен та меценат Андрій Покровський днями звітував лучанам та журналістам про перший рік свого депутатства у Луцькій міській раді.

Округ депутата охоплює центральні вулиці міста, що додає Андрію Покровському відповідальності у порівнянні з іншими обранцями лучан. Адже проспект Волі, Київський майдан – «обличчя» Луцька, якому не личить бути занедбаним.

Під час спілкування з мешканцями округу Андрій Володимирович отримує не лише купу завдань, а й дослухається до їхньої думки, бо вважає, що депутат – то в першу чергу порадник та друг. У році, що минає, Андрій Покровський зробив чимало в облаштуванні дворів та плідно працював над соціальними проектами.




Прибудинкові території

«Міська влада розподіляє кошти на прибудинкові території, але я не впевнений, що вони поділені на 100 відсотків правильно. Як би там не було, ми успішно зробили двір для будинків на проспекті Волі 43, 45 і вулиці Чехова, 2: зокрема, замінили дорожнє покриття, розширили проїжджу частину. Власним коштом для мешканців цих будинків частково ми замінили старі каналізаційні люки, облаштували площадку під сміттєві контейнери, встановили дитячий та спортивний майданчик», - розповів Андрій Покровський.

Мешканцям будинків 11 та 13, що на Київському майдані, коштом міського бюджету замінили дорожнє покриття прибудинкової території. З власної ініціативи Андрій Покровський посприяв частковій заміні каналізаційних люків, встановив новий дитячий майданчик та відновив уже існуючий.


Також депутат розповів про те, що вдалося зробити для лучан спільним фінансуванням із міської владою. На проспекті Волі, 70 підведене водопостачання та каналізація до кожної квартири, влаштована бетонна підмостка для запобігання подальшого підтоплення фундаменту будинку, а також демонтований дерев’яний туалет, яким ще до останнього часу користувалися мешканці центральної вулиці міста.

«Славнозвісний туалет… Це критична ситуація. Я не вірив, що взагалі є ще така споруда в центрі міста у 21 столітті. Але він став моєю головною задачею в кінці минулого року», - поділився спогадами Андрій Володимирович.


«Міський бюджет не безмежний, ми це розуміємо, і вивчаємо з помічниками ситуацію по всьому Луцьку. Хочу, щоб усе було справедливо, тому сподіваюся, що уже в наступному році разом із кількома депутатами-однодумцями ми лобіюватимемо виділення коштів не лише для дворів свого округу, а й тих, які першочергово потребують ремонту», – наголосив обранець луцької громади.

Соціальні проекти

Андрій Покровський каже, що фінансує лише ті соціальні проекти, які вважає корисними для суспільства, а не лише для себе.

«На вулицях німецькі автомобілі, в магазинах – італійське взуття, одяг, літаємо на американських літаках… Маю питання – а що у нас є українського. Хоч щось, окрім нас, є українське? Моя мета – популяризувати український продукт, щоб ми могли займати гідне місце у всьому. А розвиток нашого суспільства, у першу чергу, полягає у психічно та фізично здоровій нації та залежить від освіти. Ми повинні сприяти розвитку наших дітей. Тому усі мої соціальні програми будуються на освіченості дітей, запобіганню шкідливим звичкам, здоровому способі життя», - переконаний депутат.


Важливим соціальним проектом є рекреаційна зона «City Park», розбудова якої триває і досі.

«Ми закінчуємо універсальний спортивний майданчик для гри у футбол, волейбол, баскетбол, а вже в наступному році облаштуємо доріжки, щоб до спортмайданчику можна було легко дістатися із прилеглих вулиць. Цей спортивний майданчик міська влада обіцяє взяти на баланс підприємства «Спорт для всіх», а відтак там з’являться тренери, секції…Крім того, там буде галерея для стріт-арту – величезні плити для графіті, зображення на яких, за попередніми домовленостями, будуть оновлюватися щомісяця. Вважаю, це хорошою альтернативою тому, щоб розмальовувати фасади Луцька», - повідав Андрій Покровський.


Соціальна програма «Ми#SVIDOMI»

«Це цикл ток-шоу для підлітків. Протягом 2016-2017навчального року у кожній школі Луцька лектор проводить антинаркотичні ток-шоу для тінейджерів. Кожному десятикласнику роз’яснюється, що наркотики – то велике зло. Ініціатива виникла цього року навесні, коли декілька інтернет-видань Волині провели розслідування та показали, що наркотики у Луцьку можна безперешкодно придбати через інтернет…

Власним прикладом показую молоді, що є купа інших можливостей драйвово провести вільний час, аніж вживати наркотики. Я кинув палити сім років тому, вживати алкоголь – десять років тому, займаюся плаванням, тенісом, їжджу на велосипеді і гарно себе почуваю», - розповів Андрій Володимирович.


З його слів, програма «Ми#SVIDOMI» діятиме і у наступному році. Можливо вдасться проводити ток-шоу і для студентів, аби охопити антинаркотичною інформаційною кампанією усю молодь, яка проживає в Луцьку.

Студмістечко

Андрій Покровський поділився з журналістами та лучанами думками і стосовно студентського містечка, яке не завадило б Луцьку.

«Ректор СНУ пронує створити проект студентського містечка. У Луцьку зараз навчається 17-18 тисяч студентів, це статистичні дані, які не враховують приватні виші. Є бажання збільшити студентський потік до 50 тисяч. Також є проект будівництва студмістечка на вулиці Червоного Хреста – навчальні корпуси, гуртожитки… Проект не дешевий, котує більше 50 мільйонів євро. Європейські гранди є, але усе залежить від центральної влади, яка нібито не проти, але конкретних кроків у цьому напрямку не робить», - сказав депутат.


Андрій Володимирович каже, що в цілому підтримує розбудову студмістечка.

Концепція розвитку міста

Навколо цієї теми, зі слів депутата, точиться чимало дискусій і порозуміння на разі між депутатським корпусом, всередині нього та з чиновниками міської ради немає.


«Моя думка стосовно розвитку міста така. У кожному помешканні повинна бути цілодобово і круглорічно гаряча та холодна вода, тепло, рівна освітлена дорога у дворі, нормальне медичне обслуговування, центральні вулиці доведені до ладу, громадський транспорт, а основне у місті – привабливий інвестиційний клімат, щоб створювалися робочі місця. Для мене ці речі є головними, за них я борюся у міській раді. Щоб впровадити концепцію стратегії розвитку міста, для мене головною є думка лучан», - наголосив Андрій Покровський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні