--> У центрі Луцька відновили пам’ятник батька принцеси Сіаму | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У центрі Луцька відновили пам’ятник батька принцеси Сіаму

0
4
У центрі Луцька відновили пам’ятник батька принцеси Сіаму
На цвинтарі луцького кафедрального собору Святої Трійці завершили реставрацію пам’ятника на могилі голови Луцького окружного суду Івана Десницького.

Як відомо, донька Івана Десницького Катерина на початку ХХ століття стала принцесою Сіаму (тепер Таїланд) на ім’я На Пхітсанулок, вийшовши заміж га сіамського принца Чакрабонґсе Буванаф.

Реставрацію провели через те, що надгробний кам’яний хрест почав хилитися та руйнуватись, повідомили у прес-службі УПЦ КП.

Кошти на реставрацію пожертвував голова Апеляційного суду Волинської області Петро Філюк разом з іншими суддями.

Відновлення проводила кафедра реставрації каменю Львівської політехніки.

Огорожа біля могили виявилася непридатною, тому її передано на консервування, зберігання та експонування до історико-культурного заповідника «Старий Луцьк».



Запрошені реставратори оглянули та сфотографували інші пам’ятники на цвинтарі собору.

Матеріали аналізують, аби вирішити, як саме можна відновити пам’ятки. Оскільки поховальні споруди виконано з різних матеріалів, то вони потребують різних засобів та способів відновлення.

Також планується реставрація і перенесення хреста, спорудженого на честь 1000-ліття Волинської єпархії, ближче до входу в будинок духовної консисторії. А на звільненому місці буде продовжено розарій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні