Біля сіл Сирники та Брище зводять екологічно небезпечну піч, - ЗМІ

0
-1
Біля сіл Сирники та Брище зводять екологічно небезпечну піч, - ЗМІ
Біля сіл Сирники та Брище будують екологічно небезпечний об`єкт.

Селяни кажуть що будівництво на ділянці для встановлення печі ведеться надшвидкими темпами. Коли люди прийшли блокувати роботи, тут саме розвантажували обладнання для електропостачання, - повідомляє "Четверта влада".

Нещодавно депутат селищної ради Рокині написала до ДАБІ заяви про незаконне будівництво, яке ведуть на орендованій ділянці, поблизу сміттєзвалища у селі Брище.

Кілька тижнів тому там почалось будівництво, на якому планують встановити піч для спалювання відходів. Дозвіл на встановлення такої печі надала Рокинівська селищна рада своїм рішенням ще у квітні.

Обурені селяни зібрали після цього сотні підписів, та провели кілька зборів, проте до них ніхто не дослухався. Тоді вони розпочали протест.

Виявляється, що інспекція у Волинській області вже провела перевірку цього будівництва і наклала штрафи на підприємство «Центр переробки та утилізації відходів», яке орендує ділянку площею понад 6 га поблизу сміттєзвалища.

Але головна проблема в тому, що це підприємство будує екологічно небезпечний об`єкт. Ось що каже з цього приводу інспектор Ігор Возний:

"Проектна документація розроблена, ми даємо дозвіл на початок робіт. Вони подали декларацію на початок виконання будівельних робіт. І ми цю декларацію не зареєстрували, бо такі підприємства підпадають під 5 категорію складності. Це те, що вони є екологічно небезпечні підприємства. І в цьому напрямку я наклав штрафні санкції за заниження категорії складності і за початок виконання будівельних робіт. Перевірка відбулась із 12 по 17 жовтня.

На сьогоднішній день дозвільних документів немає. В процесі перевірки були виявлені порушення і віповідні акти і протоколи розіслані власнику та підряднику. Накладені штрафні санкції за розпочаті роботи без дозволу".

Інспектор каже, що на будівництві не прийняли від нього припису, бо представник відмовився підписатись, а від самої фірми там нікого немає.

За словами інспектора, проектанти цього будівництва не врахували рівень екологічної небезпеки. А проектну документацію їм робило приватне підприємство «Тола» з села Зміїнець Луцького району.

Всеукраїнський центр ліцензування та сертифікації будівництва виділяє 5 категорій складності обєктів. До 5 категорії відносяться:

- об`єкти нафто - і газодобувної, газопереробної, металургійної, хімічної та інших галузей промисловості, обладнані пожежно - і вибухонебезпечними ємкостями і сховищами рідкого палива, газу та газопродуктів, особливо при їх зберіганні під тиском (технологічні трубопроводи, апарати, котли, газгольдери, ізотермічні резервуари ємністю понад 10 тисяч кубометрів, резервуари для зберігання нафти і нафтопродуктів ємністю 30 тисяч кубометрів і більше, посудини високого тиску тощо);

- об`єкти хімічної, нафтохімічної, біотехнологічної, оборонної та інших галузей, пов`язаних з використанням, переробкою, виробництвом і зберіганням хімічно токсичних, вибухо - і пожежонебезпечних речовин і промислових вибухових матеріалів, біологічно небезпечних речовин тощо;

- об`єкти вугільної та гірничорудної промисловості, з небезпекою пожежі, вибуху і газу відповідно до класифікації Держнаглядохоронпраці.

Нагадуємо, що вчора селяни оголосили про безстрокове блокування полігону твердих побутових відходів та орендованої ділянки, на якій будують цей об´єкт.

Наразі журналісти чекають від архбудінспекції письмової відповіді на зверення щодо законності будівництва та дозволів. Від поліції теж чекають на відповідь - хто проводить будівельні роботи на ділянці, чи законно проводить, що там роблять невідомі особи, які представляються охоронцями, за якою статтею відкрито провадження у цій справі.

Окрім того журналісти стверджують, що у цій справі ще є дуже багато різних питань.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні