--> Податківці не повинні робити «маски-шоу», - Порошенко | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Податківці не повинні робити «маски-шоу», - Порошенко

0
1
Податківці не повинні робити «маски-шоу», - Порошенко
Президент Петро Порошенко очікує позитивних наслідків від передачі адміністрування електронної системи сплати податків від Податкової системи до Міністерства фінансів.

Про це він сказав у Житомирі у четвер, - пише Українська правда.

"Позавчора відбулося засідання Національної ради реформ. Кардинальна зміна всієї податкової системи", – зазначив президент.

"ПДВ має повертатися автоматично, податківці – замість маски-шоу – мають бути консультантами. Здається податкова декларація в електронний кабінет платника податків. Не треба зустрічатися ні з ким – а приходити на підприємства заборонено. Всім, хто чесний платник податку, – максимально зелене світло", – заявив він.

"Все. В умовах XXI сторіччя, в умовах комп’ютеризації не треба робити маски-шоу", – додав глава держави.

За його словами, раніше для тих, хто не мав "даху" в Податковій адміністрації, "нічого не відбувалося, і ми просто зараз це вивели на світло".

"А для того, щоб вони не ховали в цій комп’ютерній системі, зараз за моїм дорученням адміністрування цієї системи виведено вже з Податкової системи – після того, як Верховна Рада проголосує (за це), і буде розміщено в Міністерстві фінансів. Нічого вже не сховаєш", – заявив Порошенко.

"І абсолютно нема сенсу брати участь у будь-яких схемах. Податкова бере на себе виключно сервісну функцію", – додав він.

Президент також зазначив, що "відбулося суттєве зниження податків": "Єдиний соціальний внесок було знижено з 43% до 20%. І в решті податків були зроблені суттєві знижки".

"Єдиний, кому ми дали додаткову податкову базу, – місцеві бюджети, бо гроші мають концентруватися тут", – сказав Порошенко.

Він зазначив, що Кабмін уже вніс ті пропозиції, які було напрацьовано на Нацраді реформ.

"Вперше неурядові організації й експерти плескають Мінфіну, уряду, прем’єру і президенту… Втілимо це в життя – експерти передбачають підвищення ще на 30 сходинок України в інвестиційній привабливості", – заявив Порошенко з цього приводу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні