Із відремонтованої дороги у Шацькому районі «злазить» асфальт

0
2
Із відремонтованої дороги у Шацькому районі «злазить» асфальт
Мешканці Шацького району розповідають, що капремонт дороги зробили без погодження із селищною радою, а через місяць після робіт дорога – знову в ямах.

Ремонт ділянки дороги Піща–Шацьк–Любомль–Володимир-Волинський–Павлівка–Горохів–Берестечко–Козин завершився у вересні. Зазначену дорогу обслуговує Служба автомобільних доріг у Волинській області, оскільки це – дорога державного значення. Ремонтні роботи виконували працівники приватного підприємства “Унідор” з Луцька, повідомляє «Кордон».

На ремонт дорожньої ділянки (від кінця Шацька до санаторію “Лісова пісня”) з державного бюджету виділили більше 2 мільйонів гривень.

Жителі Шацького району, які користуються тією ділянкою, кажуть, що до проведення ремонту дорога була придатною для руху автівок. Навесні тут зробили ямковий ремонт і нанесли розмітку.

“Коли почали робити цю ділянку дороги, ніхто не спитав громади, чи потрібен цей ремонт взагалі, чи ні. Це питання вирішувалось поза громадою – з місцевими органами самоврядування, радою, не погодили, це була компетенція райдержадміністрації. Проблема залишається відкритою, адже невідомо, чи будуть надалі проводитись роботи, чи це вже кінцевий результат”, – коментує голова Шацької районної ради Сергій Карпук.

Служба автомобільних доріг надіслала офіційний лист до Шацької РДА про можливе співфінансування з місцевих бюджетів 10 % від вартості ремонту (решта суми – виділено із держбюджету). Відповідно, райдержадміністрація висловила згоду, тому роботу й розпочали. Із районного бюджету виділили 118 тисяч гривень, а з селищного – 100 тисяч гривень.

“Наскільки мені відомо, то ще роботи не завершені, бо кошти з районного бюджету виділили, а от із селищного ще ні. Скоро має відбутись сесія Шацької селищної ради, де депутати приймуть відповідне рішення. Проте, напевно, роботи завершать тільки з приходом тепла”, – зауважує Сергій Сидорук, перший заступник голови Шацької РДА.

Тим часом місцеві розповідають, що асфальт уже “злазить” та розсипається. Водії скаржаться на те, що до автівок прилипає смола, б’ється автомобільне скло, а також на те, що немає дорожньої розмітки.

“До ремонту покриття було не надто хорошої якості, проте проблем таких, як зараз, не виникало. Виходить, що на нормальний, так би мовити, асфальт поклали ще гірший. Слів нема, лише негативні емоції, оскільки я вже потратив на ремонт свого авто близько тисячі гривень за цей час”, – зазначає один із водіїв, який чи не щодень їздить тією дорогою.

Цією дорогою роблять транзит водії на автівках з іноземною реєстрацією до міжнародних пунктів пропуску “Піща” та “Пулемець”. Окрім того, це одна з основних трас Волинської області.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні