Електронна черга на кордоні: митники і прикордонники не проти, але мають зауваження

1
9
Електронна черга на кордоні: митники і прикордонники не проти, але мають зауваження
Пілотний проект електронної черги на Ягодинській митниці презентували волинським та львівським прикордонникам та митникам.

Ініціатори експерименту - народний депутат Ігор Гузь, керівник медіа-проекту "Волинь24" Володимир Пащенко та керівник компанії "Massimo" Максим Нікітін зібрали за “круглим столом” фахівців, аби почути думки щодо того, яким чином удосконалити систему бронювання онлайн-черги на кордоні.

На сайті, який поки працює у тестовому режимі, можна обрати дату та час, який найбільше підходить громадянину для перетину кордону.

Ввівши категорію транспортного засобу, інформацію про водія та дані автотранспорту, бажаючий виїхати за кордон отримує підтвердження бронювання на електронну пошту або смс-повідомленням.

Розробники сайту кажуть, що можлива кількаразова реєстрація. Головне – не допустити помилок у введенні даних, адже це автоматично унеможливлює перетин кордону.

Володимир Пащенко переконаний, що у разі введення безвізового режиму потік бажаючих перетнути кордон збільшиться.

“Якщо колапс і не трапиться, то навантаження на митницю точно зросте”, - наголосив Володимир Пащенко.

Народний депутат Ігор Гузь каже, що цей проект передбачає антикорупційну складову.

“З дрібною корупцією у нас є проблеми, про це щодня мені розповідають мешканці прикордоння, тому хоча б, щоб унеможливити купівлю черги, швидшого перетину кордону за 500-700 гривень, ми пропонуємо цей сервіс. Звісно це не панацея, але починати з чогось треба”, - сказав Гузь.

Т.в.о. начальника Луцького прикордонного загону Микола Скарвінко заявив, що загалом не проти пілотного проекту. Висловив лише побажання, щоб не було поділу людей на “чорних” та “білих” - тобто, щоб ті, хто скористалися бронюванням черги онлайн, не мали переваги над тими, хто стоїть у живій черзі.

Волинські митники висловили низку зауважень щодо пропонованого експерименту. В.о. начальника Волинської митниці Віктор Кривіцький переконаний, що у запропонованій системі не враховано технічних особливостей проходження митного контролю.

“За годину через кордон пропускають до 85 легкових автомобілів, а електронна черга пропонує на одного громадянина витрачати півгодини. Недоцільно встановлювати часові рамки. Плюс не забувайте про вантажні автомобілі, яким треба пройти додатковий контроль... Тому не треба обнадіювати людей, що забронювавши чергу на кордоні, вони його перетнуть”, - наголосив Віктор Кривіцький.

Ініціатори пілотного проекту заявили, що врахують побажання фахівців та внесуть зміни у проект. Володимир Пащенко наголосив: автори проекту готові до дискусій та спільної роботи, аби покласти початок у вирішенні проблем на митниці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці пацани
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні