Більшості луцьких багатоповерхівок потрібні капремонт і модернізація

0
0
Більшості луцьких багатоповерхівок потрібні капремонт і модернізація
У Луцьку є півтори тисячі багатоповерхівок, більшість з яких потребують повної термомодернізації.

Про це в інтерв’ю «Волинь24» розповіла голова правління Асоціації ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк.

Жінка розповіла, що у місті є близько 330 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків і їхня кількість постійно зростає.

Можливістю взяти кредит на енергоефективні заходи та отримати компенсацію частини коштів вже скористались більше 20 ОСББ.

Так, невдовзі у місті буде п’ять повністю модернізованих будинків.
Загалом же, зі слів Юлії Сабатюк, у Луцьку є півтори тисячі багатоповерхівок, 65% з яких потребують повної модернізації.

«Кожен будинок – це для мене живий організм з своїми мережами-судинами. Як і кожен організм, будинок старіє, з часом йому потрібні «таблетки», а інколи й «операції». Настав той час, коли багато луцьких будинків вже потрібно оперувати, тобто повністю модернізувати», - каже очільниця Асоціації ОСББ «Лучани».

«Основна забудова проводилась у 70-90-ті роки, коли газ був дешевим і ніхто не думав про енергозбереження, а тепер це вилізло нам боком. А термомодернізація – це впровадження тих заходів, які дозволяють менше витрачати тепла і при цьому економити», - додала вона.

Для того, аби пояснити лучанам усі тонкощі створення ОСББ, а також модернізації будинків у місті відкрили унікальний Центр енергоефективності та енергозбереження. На Перемоги, 12 розкажуть, з чого почати модернізацію, до яких підрядників звернутись, щоб усе було зроблено якісно, де їх знайти, як отримати кредит на енергоефективні заходи та компенсацію по ньому.

Читати повністю інтерв’ю з Юлією Сабатюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні