--> У Голобах змагалися люди з обмеженими фізичними можливостями | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Голобах змагалися люди з обмеженими фізичними можливостями

0
-4
У Голобах змагалися люди з обмеженими фізичними можливостями
В Голобах відбувся перший у Ковельському районі фізкультурно-оздоровчий фестиваль “Перемагай себе”.

В семи видах спортивної програми змагалися близько 60 учасників — людей з обмеженими фізичними можливостями з різних районів та міст Волині, - повідомляє ТЦ "Ковель".

Ініціативу районної ГО “Добродія в дії” - провести в Голобах перший відкритий спортивно-оздоровчий фестиваль — підтримала виконавча влада Ковельського району, обласний центр фізичної культури та спорту інвалідів “Інваспорт” та Голобська селищна рада. На відкритті змагань учасникам фестивалю бажали перемоги та віри в себе.



“Коли людина стає інвалідом — це не кінець життя. Якщо людина активна. Бо є й здорові люди, але пасивні. Я хочу, щоб в Ковельському районі, особливо, коли в нас 2600 інвалідів, щоб вони побачили, щоб влилися в цю сім'ю побратимів по долі...”, - каже голова ГО “Добродія в дії” Володимир Кравчук.

Що таке вірити в себе та перемагати добре знає Віталій Романчук — гість фестивалю, параолімпійський чемпіон Ріо-де-Жанейро.

“Ніколи не треба опускати руки. Завжди битися з першої і до останньої хвилини — так, як ми на футбольному полі... Тоді все буде нормально. Головне — вірити в себе!”, - говорить параолімпійський чемпіон 2016 року.

На фестиваль до Голоб з'їхалися учасники у складі команд чотирьох районів області та міст Луцька, Горохова, Ковеля та Нововолинська.

“Попробувати свої сили. Поцікавитися чимось. Побачити інших знайомих. Це цікаво...”, - каже учасниця змагань Валентина Кузьміна.

Для кожного з них перемога у змаганнях — не головне. Найважливіше: повірити в себе!

“Я хотів кидати м'яч у кільце. І стріляти вмію - чого й хочу попробувати...”, - розповідає вихованець Голобського будинку-інтернату Руслан Шамайло.

В команді господарів фестивалю — голобчан - декілька вихованців місцевого будинку-інтернату. Вони не лише активні у спорті, а й залюбки розвивають свої творчі здібності.

“Займаюся музикою. Дуже люблю співати, танцювати теж. Спорт люблю... Буде концерт 1 грудня. В кінотеатрі. Буду виступати, співати. Приїжджайте. Ми вас чекаємо...”, - говорить вихованець Голобського будинку-інтернату Олег Коджибаш.

Кожен із учасників міг спробувати свої сили в одному із семи видів змагань. Марина Мажула пояснює нехитрі правила гри в бочча. Учасники також стріляли з лука та пневматичної гвинтівки, змагались у баскеті, дартсі, крокеті та збиванні кеглів.

“Тут дуже цікаві емоції, переживання — як і на звичайних змаганнях. І головне, щоб ці люди, які приїхали, отримали масу задоволення. Зрозуміло, не кожен із них переможе. Але сама участь у таких змаганнях, саме спілкування їм приносить насолоду... І я радий з того, що ми причетні до організації такого заходу...”, - говорить Голобський селищний голова Сергій Гарбарук.

Перший відкритий районний фестиваль “Перемагай себе!” став історією. А у Голобах уже всерйоз задумалися над тим, аби зробити такі змагання традиційними.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні