На луцьке звалище вивозять тисячі тонн сміття

0
2
На луцьке звалище вивозять тисячі тонн сміття
Щороку на Брищенське сміттєзвалище вивозять близько 600 тисяч кубометрів відходів.

Про це розповів директор КП "Луцькспецкомунтранс" Валерій Кузьмич під час круглого столу на тему "Проблеми зі сміттям: шляхи вирішення" у вівторок, 25 жовтня, - повідомляє «Конкурент».

З його слів, нині у Брищі старий полігон твердих побутових відходів не використовується, адже з березня 2016 року сміття вивозять на нову чергу.

"Нова черга полігону – це 8,84 гектара, яка розділена на три ділянки: одна – це побутові приміщення, друга – лінія для сортування та ще половина полігону, на якому ми маємо право добудовувати котлован для захоронення відходів. Кількість відходів, яка вивозиться на Брище, змінюється щосезонно. В цілому за рік надходить 600 тисяч кубометрів сміття. Наприклад, у 2015 році було захоронено 88 тисяч тонн сміття. Денна норма – це дві тисячі кубометрів сміття", – наголосив він.

Також на новій черзі Брищенського сміттєзвалища (полігону твердих побутових відходів) уже понад рік діє сміттєсортувальна лінія. Валерій Кузьмич каже, що за рік вдається відсортувати близько 40 % відходів.

"На сьогоднішій день там проблема в тому, що лінія не працює на повну потужність через те, що є проблеми з електроенергією", – резюмував директор підприємства.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні