--> Львівське сміття продовжують звозити на Волинь | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Львівське сміття продовжують звозити на Волинь

1
1
Львівське сміття продовжують звозити на Волинь
На територію Волинської області досі незаконно звозять сміття з Львівської області, попри заборону.

Про це стало відомо під час круглого столу на тему "Проблеми зі сміттям: шляхи вирішення" у вівторок, 25 жовтня, у прес-залі Палацу культури Луцька, - повідомляє Конкурент.

Депутат Старокостянтинівської міської ради, що в Хмельницькій області, Андрій Поліщук, який завітав на захід, продемонстрував світлину, яку він зробив сьогодні на Волині.

"Сьогодні ми їхали. Перекинулася фура зі сміттям на дорозі Тернопіль-Луцьк із львівськими номерами", – заявив він.

Депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук зазначив, що на територію полігону у Брищі львівське сміття почало возитися ще в червні 2016 року.

"На сміттєзвалище в Брищі Луцькою міською радою витрачено в загальному 15 мільйонів гривень. Якщо рішення про виділення цих коштів приймалося на сесії міськради, то рішення про завезення сміття з Львівської області приймалося Луцьким міським головою одноособово, по-тихому. Почалося возитися сміття, аж поки мешканці селища не побачили цю ситуацію і не почали протестувати", – підкреслив він.

Згідно з копіями договорів щодо вивозу сміття на Брищенський полігон, які представив депутат, лише один документ підписаний із львівським комунальним підприємством, а три інших підписані з приватними підприємствами.

Також Ігор Поліщук зауважив, що договори на вивезення сміття до сьогоднішнього дня не розірвані.

"Найбільш цікавою для мене була ціна – приймали львівське сміття за 36,66 грн/тонна. Як на мене, то це мізерна ціна, враховуючи кошти, які були витрачені на побудову сміттєзвалища", – резюмував він.

Інформацію про те, що сміття з Львівщини викидають на Волині, підтвердив і начальник державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук. Із його слів, за минулі два тижні сміття з сусідньої області викидали в Ківерцівському районі. Ще 6 машин з львівським сміттям виявили поблизу Локачинського полігона.

"В районі селища Колки також виявили автомобіль, який не встиг висипати сміття. Працівники лісової охорони спрацювали – викликали правоохоронців. На водія нічого не складали, тому що він сказав, що просто зупинився, і його відпустили", – розповів Ткачук.

Згодом з'ясувалося, що водій працює на підприємство у Києві, яке, своєю чергою, підписало раніше договір на вивіз сміття з Львівською міською радою.

Нагадаємо, нещодавно серед купи сміття, яку знайшли посеред лісу у селі Гайове Ківерцівського району, виявили чеки з львівських магазинів та коробки із «МакДональдзу».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Законопроект щодо фінансування перших виборів старост в об'єднаних громадах готовий до голосування в Парламенті:
http://decentralization.gov.ua/news/item/id/3773
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні