Судді відпускають «трохи п'яних» водіїв, - керівник патрульної поліції Луцька

0
2
Судді відпускають «трохи п'яних» водіїв, - керівник патрульної поліції Луцька
У Луцьку більше 19 постанов патрульної поліції щодо п'яних водіїв у суді скасували.

Про це розповів начальник управління Патрульної поліції Луцька Олександр Вовченко у інтерв'ю журналістам ВолиньPost.

Так, на питання наскільки виправдані звинувачення про те, що патрульні неправильно складають протоколи і через це далі не можуть "рухати" справи, начальник луцьких патрульних розповів:

"Я нещодавно на нараду в обласній прокуратурі готував довідку за 8 місяців щодо кількості складених адмінматеріалів і кількості скасованих та повернутих на доопрацювання.

Так, як тільки почала працювати патрульна поліція, ця кількість була більша. Було таке, що деякі патрульні боялися, трошки помилялися".

Наразі ж, на думку, Олександра Вовченка ситуація з протоколами змінилась:

"Зараз також є випадки, що помиляються. Але це не та концентрація, про яку заявляють ці, як ви кажете, політично зацікавлені люди. Або ті люди, яким взагалі не подобається, що патрульна поліція працює по такому механізму, тобто рівності між громадянами.

Я можу навести конкретні цифри: із 12500 адмінматеріалів на доопрацювання судом повернено 195. Я б не сказав, що це такий високий показник, щоб казати "от в ДАІ такого не було...". Я не думаю, що в ДАІ таких показників не було. А всі протоколи, які нам відправляють, допрацьовуються".

"Але треба бачити й іншу сторону. Скасовані постанови без будь-яких об'єктивних причин теж є. Я наведу приклад по статті 130 (КУпАП - Керування ...особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, - ред.). Є ще стаття 22 КУпАП - "Можливість звільнення від адміністративної відповідальності при малозначності правопорушення".

От в мене питання: як можна для п'яного водія, який пройшов освідування та тест на "Драгері", щодо якого зібрані всі адмінматеріали, скасувати по 22-й статті відповідальність? Це як, "трохи п'яний"? Таких випадків у нас більше 19 вже", - розповів Олександр Вовченко.

Ще однією стороною, яку слід врахувати у всій цій ситуації, на думку керівника луцьких паттрульних, - судді.

"Я не можу сказати, що це, як нам закидають, "тупість патрульних" чи "неосвіченість". Зараз патрульні доволі на високому рівні все складають. Але в нас є різні судді. Один суддя може більш упереджено ставитися до патрульного із різних причин: або навчити його, або просто йому не подобається патрульна поліція. А інший із розумінням ставиться", - зазначив Олександр Вовченко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні