--> Суд щодо резонансного вбивства Катерини Литкіної перенесли | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Суд щодо резонансного вбивства Катерини Литкіної перенесли

0
4
Суд щодо резонансного вбивства Катерини Литкіної перенесли
Апеляцію щодо обрання запобіжного заходу для Назара Статочнюка, якого підозрюють у жорстокому вбивстві 16-річної Катерини Литкіної, перенесли через те, що до суду не зміг з’явитись один з адвокатів Назара - Сергій Полячук.

Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Нагадаємо, Катя Литкіна з Нововолинська зникла першого серпня. Через 10 днів тіло дівчини знайшов її батько. Востаннє живою Катю бачила бабуся. Дівчина сказала, що вийде на хвилину, щоб передати диск. Після цього додому вона вже не повернулася.

Загибель Каті сколихнула весь Нововолинськ. Жителі міста кілька разів збиралися на мітинги, вимагаючи об'єктивного розслідування. У поліції вже є підозрюваний, але є люди, які впевнені - відправити за ґрати хочуть невинну людину.

20 серпня оголосили про підозру місцевому жителю Назару Статочнюку у вчиненні вбивства неповнолітньої. Ухвалою Нововолинського міського суду того ж дня йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці.

Сам підозрюваний заперечує свою причетність до вбивства. Натомість батьки вбитої головним підозрюваним вважають двоюрідного брата затриманого, колишнього хлопця Катерини Максима Терлецького,який наразі перебуває у Словенії, і його поліція допитала по Скайпу.

Під час слухання справи 18 жовтня, адвокат Назара наполягав на домашньому арешті, а не триманні під вартою. Мовляв, умови перебування в камері-одиночці вкрай несприятливі, в юнака – слабке здоров’я. До того ж Назар став емоційно нестабільним – на кулаці правої руки видно свіжі рани від ударів.

Проте, тоді суд залишив Статочнюка під вартою. Під час того ж судового засідання Віктор Шостак розповів про вилучені під час обшуку з будинку підозрюваного Назара Статочнюка шорти, на яких були сліди крові. Група крові, з його слів, не збігається з групою Назара.

Адвокати Назара Статочнюка подали апеляцію, проте слухання справи у Апеляційному суді Волинської області не відбулося, так як до суду не зміг з’явитись один з адвокатів Назара - Сергій Полячук.

Відтак, слухання справи перенесли на 27 жовтня, 10:00.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні