--> На Волині діти ризикують захворіти на токсокароз | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині діти ризикують захворіти на токсокароз

0
8
На Волині діти ризикують захворіти на токсокароз
У Волинській області відмітили тенденцію до зростання захворюваності на токсокароз.

У 2013 та 2014 роках – відповідно 2 та 3 випадки; в 2015 – 10 випадків. За 9 місяців цього року зареєстровано 10 випадків цього захворювання, - повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

Випадки токсокарозу виявили у місті Луцьку та Луцькому районі, а також місті Нововолинську, Камінь-Каширському та Любомльському районах.

За даними МОЗ України за останні 10 років захворюваність токсокарозом в державі різко збільшилась: від одиничних випадків (на початку 2000 років) до понад 100 випадків (за період 2013-2015 років).

Проведений фахівцями аналіз розслідування випадків захворювання підтвердив безпосередній контакт хворих людей з тваринами (в основному собаками).

Результати санітарно-гельмінтологічних досліджень ґрунту та змивів на яйця гельмінтів на території області свідчать про значний ризик зараження людей токсокарозом (рівень забрудненості яйцями геогельмінтів коливається щорічно від 3 – 5 %).

Довідково:

Токсокароз – поширене паразитарне захворювання людини, яке спричиняють личинки (гельмінти) родини собачих — токсокари.

Основним його джерелом хвороби є собаки (рідше коти), які забруднюють ґрунт яйцями токсокар. Значна чисельність собак у містах, а також порушення власниками правил їх утримання та відсутність заходів знезараження екскрементів тварин призводить до масової циркуляції збудника у навколишньому середовищі.

Найчастіше заражаються діти (віком до 3-5 років) під час ігор в піску (або під час контакту з собакою).

Зараження відбувається внаслідок заковтування яєць токсокар, які в подальшому через кров осідають у внутрішніх органах (в печінці, легенях, нирках, головному мозку, очах, підшлунковій залозі, щитоподібній залозі тощо) та м’язовій тканині, викликаючи їх ураження.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні