--> Боротьба за сараї: лучани запевняють, що у нихнезаконно відбирають господарські споруди | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Боротьба за сараї: лучани запевняють, що у нихнезаконно відбирають господарські споруди

0
-1
Боротьба за сараї: лучани запевняють, що у нихнезаконно відбирають господарські споруди
Лучани стверджують, що на вулиці Івана Кожедуба муніципали хочуть знести їх господарські споруди, попри те, що вони прописані в ордерах на житло.

Про це йшлося на засіданні комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту у п’ятницю, 21 жовтня, - повідомляє Район.Луцьк.

Мешканці Вишкова розповідають, що три двоповерхові будинки були збудовані для працівників авторемонтного заводу без балконів та підвалів.

У будинках облаштували пічне опалення, а щоб мешканці мали де зберігати дрова та інші побутові речі, побудували поблизу господарські приміщення.

Жителька одного з будинків пані Людмила говорить, що у неї є копії ордерів на житлове приміщення 1959 та 1963 років. В них зазначено, що дозволяється зайняти квартиру та господарські будівлі.

Проте виявилося, що у міській раді документів на сараї немає. Відтак, муніципальна поліція винесла проект рішення про їх демонтаж, а виконавчий комітет, не розібравшись у справі, його підтримав.

Жінка також розповідає, що мешканці зверталися з цим питанням до заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева та головного архітектора. Тоді вони запевняли, що ніхто споруди не демонтує.

Нещодавно ж люди отримали лист з міської ради про те, що у січні 2017 року їхні сараї демонтують. Варто зазначити, що у проекті рішення про демонтаж вони прописані, як металеві гаражі, що не відповідає дійсності.

«Це інфраструктура наших будинків, а не самовільна забудова. Приміщення були надані кожній квартирі і вони нам потрібні», – говорить пані Людмила.

Відтак на комісії вирішили підготувати проект рішення про скасування рішення виконавчого комітету щодо демонтажу господарських споруд на вулиці Івана Кожедуба та винести його на пленарне засідання сесії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні