На Волині пенсіонерка незаконно орендувала понад 156 гектарів землі

0
6
На Волині пенсіонерка незаконно орендувала понад 156 гектарів землі
На Волині незаконно орендували землю для ведення фермерського господарства.

Порушники не мали наміру та змоги її обробляти, а лиш формально отримували земельні ділянки на пільгових умовах в інтересах третіх осіб, - повідомляє прес-служба волинської прокуратури.

Засновницею фермерського господарства, яке нібито хотіло господарювати на землі, була пенсіонерка, а його єдиним працівником – її неповнолітній родич, який ще не досяг віку для керування транспортними засобами.

Хоч жодної техніки для обробітку землі у господарства й не було.

Окрім того, земельні ділянки надавалися фермеру не єдиним масивом, а на значній відстані одна від одної, що суперечить Закону України «Про фермерське господарство».

Нині ж, згідно із ухвалою апеляційного суду Волинської області, яка вже набрала законної сили, 5 земельних ділянок загальною площею понад 156 га й вартістю понад 2,4 мільйона гривень, які знаходяться на території Зорянської та Стенжаричівської сільських рад Володимир-Волинського району, повернуто державі.

Накази Головного управління Держгеокадастру у Волинській області про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою та її затвердження скасували і визнали незаконними.

Також визнали незаконними договори оренди землі для ведення фермерського господарства та скасували їх державну реєстрацію.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні