Мати волинського податківця купила позашляховик за 2 мільйони

0
-5
Мати волинського податківця купила позашляховик за 2 мільйони
Мати заступника Головного управління ДФС у Волинській області Руслана Вандьо нещодавно стала власницею позашляховика «Land Rover Range Rover Sport» 2014 року випуску орієнтовною вартістю 2 мільйони гривень. Про це свідчать дані реєстру МВС.

Право власності на автомобіль 66-тирічна Марія Вандьо зареєструвала у січні цього року. На вторинному ринку модель «Land Rover Range Rover Sport» 2014 року випуску продають за 1,8-2,2 мільйона гривень, розповідає Інформаційне агентство «Волинські новини».

Крім того, у 2011 році мати податківця отримала в подарунок від невідомого квартиру у Львові площею 104 метри квадратних. Загальна вартість апартаментів, згідно з витягом реєстру нерухомості, становить понад 650 тисяч гривень.

Також Марії Вандьо належить будинок у селі Зимна вода, що на Львівщині. На момент отримання нерухомості у спадок в 2007 році, площа об’єкта становила 129 метрів квадратних. Після самовільного будівництва житлової надбудови та переобладнання маєтку, його площа – 201 метр квадратний.



Маєток розташований на земельній ділянці площею 0,1169 гектара, право власності на яку Марія Вандьо зареєструвала у 2013 році на підставі свідоцтва про право на спадщину.

Додамо, Марія Вандьо зареєстрована як приватний підприємець з 2002 року, надає в оренду майно. Також є одноосібною власницею ТОВ «Пельменна», що прописане на вулиці Русових, 2 у Львові. За даними сайту Youcontrol, торік чистий дохід фірми становив 800 гривень, а у 2014 році – 3,3 тисячі гривень. Зазначимо, до 2004 року співвласником товариства був Ігор Вандьо, брат волинського податківця, екс-заступник начальника ГУ ДФС у Житомирській області.

Місцезнаходження ТОВ «Пельменна», що належить Марії Вандьо. Приміщення на першому поверсі здають в оренду
Місцезнаходження ТОВ «Пельменна», що належить Марії Вандьо. Приміщення на першому поверсі здають в оренду


Сам Руслан Вандьо ні рухомим майном, ні нерухомістю не володіє, а його дружині, депутату Рудненської селищної ради Пустомитівського району від «Самопомочі» Оксані Вандьо, належить земельна ділянка на 0,25 гектара та «Москвич» 1990 року випуску. Де мешкає подружжя з двома дітьми з декларації не зрозуміло.

Згідно з підсумком останнього звітного року, Вандьо задекларував 14 тисяч гривень заробітної плати, 120 тисяч гривень надійшли у вигляді доходу від продажу майна, ще 200 гривень – дивіденди/проценти. При цьому загальна сума річного доходу податківця склала 334 тисячі гривень. Тобто, 200 тисяч гривень надійшли з невідомих джерел.

Оксана Вандьо, будучи гінекологом-акушером комунальної 5-ої міської клінічної поліклініки Львова, торік заробила 65 тисяч гривень, а також отримала 116 тисяч гривень від продажу майна.

Нагадаємо, Руслан Вандьо перебуває на державній службі з грудня 2003 року. Заступником начальника Головного управління ДФС у Волинській області призначений 30 грудня 2014 року.

Торік, 9 лютого, Руслана Вандьо разом з начальником управління податкового і митного аудиту Вікторем Полюховичем спіймали на хабарі у 400 тисяч гривень. На судовому засідання щодо обрання міри запобіжного заходу 11 лютого 2015 року у Печерському райсуді Києва Руслана Вандьо під варту не взяли – брат податківця Ігор Вандьо вніс за підозрюваного заставу у розмірі 365 тисяч гривень. Останнє судове засідання за даним кримінальним провадженням було призначене на 12 жовтня 2016 року і розглядалось у Луцькому міськрайонному суді Волинської області.

Після скандалу у травні 2015 року Вандьо звільнили з посади, однак він поновився у судовому порядку, додатково намагаючись стягнути з ГУ ДФС у Волинській області 19,9 тисячі гривень середнього заробітку за час вимушеного прогулу. У відповідь податківці подали апеляційну, а потім і касаційну скарги. Розгляд справи у Вищому адмінсуді України відбувся 13 жовтня, його результати наразі невідомі.
Теги: хабарі
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні