Луцьк : яким був перший день анімаційного фестивалю «Задзеркалля»

0
4
Луцьк : яким був перший день анімаційного фестивалю «Задзеркалля»
У Луцьку в обласному театрі ляльок розпочався дводенний фестиваль анімації «Задзеркалля».

Фестиваль відкрив керівник «Імаго» Леонід Тивонюк, - повідомляють організатори.

«Нашій організації скоро виповниться 9 місяців і нарешті ми народили фестиваль «Задзеркалля», - пожартував мультиплікатор.

Послухати про анімацію прийшли близько 50 глядачів. У приміщенні театру діяла фотозона «Задзеркалля», на фоні якої могли фотографуватися усі охочі.

Відвідувачів заходу вражали світлодіодним містичним шоу учасники студії «LEDANCE». А маленькі танцівники балетної студії «Жизель» виконали танець «Аліса і кролик».

Глядачам нагадали історію української анімації: на екрані з’явилися уривки з культових мультфільмів про трьох козаків, «Ведмедик і той, хто в річці живе», «Острів скарбів», «Аліса у задзеркаллі».

Після цього на сцену театру вийшла відома актриса озвучення Ганна Левченко. Жінка озвучила героїв мільтфілмів «Король Лев», «Футурама», «Південний парк», «Покемони», «Кліфорд», «Кітпес», «Губка Боб», «Тімон і Пумба», «Зоотрополіс».

До слова у мультсеріалі «Сімпсони» жінка озвучила Барта Сімпсона. Вона розповіла, що попри те, що Барта вважають «нарваним тінейджером», вона бачить у ньому філософа.

Тому Анна Лев прочитала уривок з поеми «Сон» Тараса Шевченка його голосом.

«Я вирішила, що саме Барт Сімпсон міг би прочитати уривок з поеми Тараса Григоровича Шевченка «Сон», поставивши скрізь знаки питання замість крапок», - пояснила вона.

Окрім того, актриса разом з залом заспівала пісню з мультфільму «Малята-твійнята» «Музикант».

Після невеликої перерви на сцену вийшов керівник анімаційної студії «Тунгуру» та мультиплікатор Володимир Ликов.

Він розповів, що потрібно для виготовлення мультфільму та як зібрати команду для цього, а також пояснив принципи анімування персонажів.

Окрім того, митець поділився секретами створення анімації для мультсеріалу «Фіксіки».

Мультиплікатор познайомив глядачів з героями нового мультсеріалу «Пригоди тельфів», який знімає його студія. Тельфи - це чарівні істоти, які дарують дітям різні таланти: Фарбочка вчить дітей малювати, Танцюля - танцювати, Планетка розповідає малюкам про природу, Муза Нуза показує живе у світі фантазій, Спортик навчає займатися спортом, Науковчик знайомить дітлахів з наукою, а Майстрик - вчить їх майструвати щось своїми руками.

До слова одну з героїнь серіалу – Планетку озвучує Анна Лев.
Володимир Ликов привіз з собою в’язані іграшки-тельфи, які разом з книгами про цих персонажів продавали у фойє театру.

«Я закликаю вас закохатися в анімацію та почати створювати мультфільми у Луцьку. Європа тут поруч, тому створюйте мультики», - підсумував аніматор.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні