Волинський політик Володимир Бондар - про роки навчання на істфаці

1
-3
Волинський політик Володимир Бондар - про роки навчання на істфаці
Серед тих, хто вийшов у велику політику з порогу історичного факультету Східноєвропейського університету, - Володимир Бондар.

Історичний факультет Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки днями відзначив своє 70-ліття. Так склалося, що це - важлива дата для багатьох відомих волинян, зокрема, й екс-голови Волинської облдержадміністрації, депутата Волинської облради, нині заступника голови Держлісагенства України Володимира Бондаря.

Про роки навчання у вузі Володимир Налькович розповів у коментарі виданню Волинь24.

"Історичний факультет для мене - то не тільки вивчення історії, це ще й певна царина, де можна через розуміння історичних процесів і подій бачити, як розвивається суспільство. А я повинен сказати, що то був той час, коли суспільство розвивалося досить бурхливо.

Кінець 80-х - початок 90-х років... Я складав екзамени, коли був Радянський союз, а прийшов вчитися вже в Україні. Я вступив до педагогічного інституту, а закінчив - університет", - зазначив політик.

Глобальні зміни, які відбувалися на очах у тогочасної молоді, стали визначальними під час вибору факультету і вузу.

"Коли мене запитують: "Що вас виховало, як політика?", то я завжди згадую студентське життя. Воно починалося з того, що створювалася нова держава і змінювалися історичні оцінки.

Ми приходимо у перші дні на заняття, а їх нема, бо йдемо забирати майно у тоді правлячої Комуністичної партії... Це - запал, це - романтика, це відчуття причетності до чогось важливого і великого.

Я пригадую, як ми дивилися на тих студентів, які були на два-три роки старшими за нас. Той самий Сергій Годлевський, Віктор Ковальчук, Володимир Собчук, Олег Савчук - це люди, які вже брали участь у студентському голодуванні, у революції на граніті, вели активне студентське життя. Ми дивилися на цих людей і вони для нас, студентів-першокурсників, були чимось фактично недосяжним.

У нас була така історична ситуація, яка спонукала тебе, просто кликала в суспільне життя. Кожного - на своєму рівні. Але я піддався на цей поклик і до сьогоднішнього дня не залишаюся осторонь суспільних подій", - розповів Володимир Налькович.

З нагоди ювілею Володимир Бондар подарував рідному факультету добірку книг.

"Попри розвиток інформаційних технологій, думаю, дуже складно знайти ту проблематику, яка нині цікава студентству. Я обрав літературу, яка стосується теми Голодомору в Україні і документального підтвердження злочинів цього періоду. А також підібрав книжки про родовід князів Острозьких та Радзивілів. Це ті люди, які мають відношення до Волині.

Мені здається, що маємо серйозно зайнятися спадком цих відомих родин. Проблема, яка потребує вирішення, - це спадок Радзивілів, який зберігся в Олиці. Ми мусимо якнайшвидше подбати про перенесення психлікарні в інше приміщення і збереження унікальної споруди. Треба відновити історичну справедливість. Це наша суспільна та історична місія. Не когось конкретно, а - спільна", - наголошує депутат облради.

Урочистості з нагоди ювілею факультету відбувалися 6-го жовтня. Серед випускників, окрім Володимира Бондаря, на зустріч прибули заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко, очільник Національної поліції Волині Петро Шпига та інші поважні гості.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
на Олегові Савчуку і Бондарю нема місця для клейма через їх корупцію у владі, а вони з них героїв усе роблять...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні