У Ковелі відзначили день народження першого президента України

0
7
У Ковелі відзначили день народження першого президента України
У Ковелі з нагоди знаменної дати – 150-річчя з дня народження Михайла Грушевського відбувся святковий захід біля будівлі міської друкарні, на якій розміщена пам’ятна дошка видатному українському історику, державному і політичному діячеві.

Віддати данину пошани та визнання великому українцю прийшли працівники, керівники місцевої влади – міський голова Олег Кіндер, секретар міської ради Віра Федосюк, заступник міського голови Ігор Прокопів, інтелігенція, громадськість.

«Діяльність і творчість Михайла Грушевського творять цілу епоху в інтелектуальному, науковому, національно-культурному і державному розвитку нової України. Багато здійснилося з того, про що він мріяв і чого бажав своїм нащадкам. «Брати мої, моя золотоверха Україно, молитимуся за вашу повну і велику перемогу, щоб ви згадали мене того дня, коли радість справжньої свободи огорне усіх вас!», - писав Грушевський», – звертаючись до присутніх, наголосила ведуча Наталія Гончар, художній керівник народного дому «Просвіта».

Протягом двох тижнів у Ковелі активно проходили тематичні заходи до 150-річчя Михайла Грушевського. У культурно-просвітницькому центрі відбулися читання, у навчальних закладах – уроки, лекції, просвітницькі години, розгорнуті книжкові виставки щодо історичної ролі громадсько-політичної та наукової діяльності Михайла Грушевського в українському державотворенні й науці.

Крім того, група ковельчан разом із заступником міського голови Ігорем Прокопівим та членами товариства «Холмщина», взяли участь у відзначеннях 150-річчя народження Михайла Грушевського у Хелмі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні