--> Директорка інтернату на Волині торгує землею і квартирами підопічних | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Директорка інтернату на Волині торгує землею і квартирами підопічних

18
1
Директорка інтернату на Волині торгує землею і квартирами підопічних
Директорка Берестечківського психоневрологічного інтернату Світлана Приходько пропонувала на продаж квартиру підопічної.

Незаконну пропозицію зафіксувала мешканка Дніпропетровська Олена Сошко, розповідає horohiv.com.ua з посиланням на газету «Сім’я і дім».

А КУПІТЬ КВАРТИРКУ…

Олена Сошко кілька місяців тому вирішила придбати на Волині землю. Жінка знайшла ділянку у селі Княгининок Луцького району. Але здійснити покупку виявилося не так вже й просто, адже співвласником землі виявився утриманець Берестечківського психоневрологічного інтернату.

Дізнавшись про те, що власник землі – недієздатний, Олена Сошко уже хотіла відмовитися від покупки, проте один випадок спонукав її передумати. Зв'язавшись із керівницею інтернату Світланою Приходько, яка є офіційним опікуном власника землі, у відповідь отримали пропозицію купити ще й квартиру.

Берестечківський інтернат
Берестечківський інтернат

«Мій батько зателефонував до інтернату, аби з'ясувати усі проблемні питання. Розмовляв з директоркою закладу. Коли він зазначив, що хочемо придбати ділянку, до якої має причетність їхній підопічний, Світлана Приходько ніби між іншим поцікавилися, чи не хотіли б ми купити ще квартиру у Луцьку», – переповідає Олена Сошко.

Така пропозиція жінці, яка за фахом – юрист, видалася щонайменше дивною. Навіть більше: вона запідозрила, що у спецзакладі можуть приторговувати житлом інвалідів, хоча це суперечить закону.

Олена Сошко зазначила, що родичі підопічного на цю тему з журналістами взагалі розмовляти не хочуть.

«Цьому чоловікові ще жити в інтернаті, і вони бояться, аби ставлення до нього не погіршилося», – пояснює юристка.

ДОПОМОГА «БІДНІЙ ДИТИНІ»

У спілкуванні з журналістами директорка Берестечківського психоневрологічного інтернату Світлана Приходько категорично заперечила, що заклад може продавати квартири людей, якими опікується. Вона наголосила, що нерухоме майно підопічних потрапляє на баланс Берестечківської міської ради. Проте під час інтерв’ю обмовилася, що був випадок, коли вона мала намір допомогти одній жінці з інтернату.

«У нас є Макарусь Мирослава. Я хотіла їй допомогти. Вона в центрі Луцька має трущоби. Нехай то трущоби, але вона бідна дитина, я їй просто хотіла допомогти, бо мені її шкода. Я не могла нічого добитися. А потім ще кажуть, що я квартирами торгую. Та нащо воно мені треба?» – плутано розповідала директорка.

Підопічні в інтернаті гуляють у ''клітці''
Підопічні в інтернаті гуляють у ''клітці''

На прохання пояснити конкретніше, як вона збиралася допомогти «бідній дитині», Світлана Приходько різко підвищила тон розмови.

«Ви будете видумувати чортзна-що, а потім будете писати чортзна-що», – вдалася до звинувачень жінка.

– Чи пропонували ви комусь купити квартиру у Луцьку? – допитуємося далі.

– Ви говорите зі мною на рівні мого підопічного, який не знає, що хоче! Я вас не розумію, – відповіла співрозмовниця.

– Ви ж щойно говорили про квартиру у центрі Луцька, з якою хотіли допомогти підопічній, – уточнюємо запитання.

– Нічого я не казала! – грубо відрізала Світлана Приходько.

Додамо, що ще на початку розмови жінка із сарказмом запитала: «Як ваше прізвище, часом не Яворська, красуня наша?». Очевидно, Світлана Приходько мала на увазі журналістку інтернет-видання «Волинь24» Людмилу Яворську, яка зробила серію викривальних публікацій про умови утримання у Берестечківському інтернаті.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Зразковий» інтернат на Волині: тримають в «клітці», хоронять у могилах без хрестів

Отак хоронять підпічних інтернату: без імен і хрестів
Отак хоронять підпічних інтернату: без імен і хрестів

До речі, під час підготовки цього матеріалу Олена Сошко, яка особисто відвідувала заклад, підтвердила, що викладені факти у публікаціях Яворської збігаються з її особистими враженнями.

«Там справді жахливе ставлення до людей. Я бачила це на власні очі», – сказала жінка.

УСЕ ДО БЮДЖЕТУ

Ми поцікавилися у Берестечківського міського голови Валентини Залевської, якою ж насправді є процедура відчуження майна підопічних місцевого психоневрологічного інтернату. Чиновниця розповіла, що нерухомість потрапляє на баланс міської ради. Продати це майно можна тільки за рішенням виконкому Берестечківської міської ради і за місцем прописки власника.

«Інтернат квартирами не торгує!» – категорично заявила Валентина Залевська і принагідно похвалила порядки у закладі.

«Питаннями майна займається виключно виконком. Так, вона (Світлана Приходько, – ред.) є членом виконкому, але, крім неї, ще є десятеро людей», – зазначила чиновниця.

Голова також переконувала нас, що місто рідко навіть береться відстоювати своє право на майно підопічних інтернату.

«Минулого року у мене був список із 13 осіб, які були в інтернаті та які померли, і за ними йшла відумерла спадщина. Їхні пенсії я мала витребувати через суд, щоб вони мені мали надійти на міський бюджет. Але згідно з нашим законодавством потрібно було заплатити 600 гривень за підняття справи, то я відмовилася. У мене вийшла така ситуація: в суд мені потрібно заплатити 7 тисяч, а в бюджет мені попало б лише 5», – стверджує голова.

Нагадаємо, претензії до роботи директорки Брестечківського психоневрологічного інтернату Світлани Приходько виникають не вперше. Зокрема, на початку 2015 року депутат Володимир Бондар заявляв, що проти Світлани Приходько було відкрите кримінальне провадження. Жінці інкримінували фіктивне працевлаштування задля фінансової вигоди.

Підопічний більше місяця жалівся на палець, який напухає. Його скарги в інтернаті ігнорували, як результат - гангрена та ампутована нога
Підопічний більше місяця жалівся на палець, який напухає. Його скарги в інтернаті ігнорували, як результат - гангрена та ампутована нога

Нещодавно в інтернаті стався іще один неприємний інцидент: через медичний недогляд у підопічного розвинулась гангрена і йому ампутували ногу. Якби не втручання родичів, життя чоловіка було під серйозною загрозою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Просто вже знайшовся охочий на місце директора закладу.
такий напрошується перший висновок
Відповісти
А ви перевірте скільки квартир у самої директорки в Луцьку
Відповісти
дуже нахабна людина, стикався з нею........
Відповісти
А ще наші робочі їздили робити ремонт у квартирах директорки до Луцька а також Львова робочою машиною і в робочий час
Відповісти
чуже майно дозволено тількі сушикам та ареванючкам
Відповісти
Ігор Палиця і обласна рада несуть відповідальність за таку директорку
Відповісти
В нас в інтернаті є один місцевий підопічний Микола(мєстний на нього кажуть)людина не така вже й затуркана.Коли він прийшов до нас,розказував,як директриса йому пропонувала продати його хату в Берестечку,а гроші поділити 50на 50,половину йому,половину ій,а проживати він буде в інтернаті.Але він відповів ій:Іванівна,давайте одружимось,і перейдемо жити в інтернат,а вашу хату продамо і гроші поділимо пополам. Вона засміялася йому,і відстала з тим питанням.Можливо хтось скаже,що хвора людина може що хоч наговорити,але він з нетаких,його знають багато,і скажуть що він не така й хвора людина.
Відповісти
Чому вона ще на посаді після стількох Кричущих порушень?! Хто все таки за нею стоїть? Де ж Палиця? Де ОДА?
Відповісти
Біля губернатора криша сидить,Мишковець подружка,ще була Майчиха(Майко)як була депутатом.Одному покійному Климчуку вона не подобалась,але прийшла революція,його зняли,а потім він помер.А цим мідходить значить
Відповісти
То.що той Микола робить в псих закладі .як він такий мудрий?!!!
Відповісти
Майном підопічних крутили з допомогою Шотіка та Сікорської .
Відповісти
Шановні автори,читачі, коментатори, небайдужі! Не треба витрачати час на пусті обговорення справ у нашій устаннові та її керівника. Звертайтесь просто в правоохоронні органи (прокуратура, суд, міліція). Нехай компетентні люди перевіряють і роблять висновки.
Відповісти
От кульмінація на місце директора будинку інтернат є 5 кандидатур , які справно працюють в даному напрямку щоб всіма силами вирвати з під неї крісло. Адже кусочок ласи й , бо якби будинок був в занедбаному стані, на нього був би обмежений державний буджет, врізані пайки в підопічних т, то ніхто не стояв би в черзі за кріслом. Коли б його прийшлось підняти з колін і довести його допуття , то ярмом би нікого туди не затягнув би . Прізвища згодом
Відповісти
Все таки Ласий куточок ?ладо ви знаєте?тому так захищаєтесь?
Відповісти
Дорога Ладо,ви так захищаєте Приходько,але ж якби ви там працювали,то побачили би що то за одна дама,як від її ставлення не одна працівниця плакала і пила заспокійливе,або з предінфарктним станом попадала в лікарню,а якщо копнути ще глибше,то взнали,чи легко влаштуватись туди санітаркою без хабара.А які гроші прокручуються на тих обездоленних хворих,за якими немає нікого з рідних,чи живих,чи мертвих.Ось і на цвинтар виділились гроші,щоб закупити хрести,і що,їх купили?Працівники чоловіки ходили по всьому берестечківському цвинтарю і збирали хрести,які були відложені,тому що хтось пам'ятника поставив,хтось іншого нового поставив.І ось ці хрести збираються і ставляться на інтернатівському цвинтарі.Виходить і хрести є(секонхенд).І гроші цілі,списані і покладені в кишеню.І це все факти,які бачать люди.І що можна про людину сказати,яка і із мертвих гроші робить.
Відповісти
Який бред ви несете.А.що поганого.що хтось.хто робить пам"ятник свому родичу віддасть металічний хрест і його поставлять тому..кому треба.щоб довше стояв.бо металічний.Це .що -злочин?!В нашому закладі .а це зовсім інша область ми це практикуємо.Звертаємося до священника .який дає дозвіл брати хрести .які люди викидають біля церкви.ці хрести металічні.Ми іх малюємо .прибиваємо нові металічні таблички і оприбутковуємо як благодійна допомога від церкви.оцінюємо і здаємо на склад.Потім ці хрести чекають своєї черги.Що тут поганого?!!" ЕКОНОМІЯ КОШТІВ для закладу і хрести стоять довго .бо металічні.Довожду до вашого відома.що гроші на хрести ніхто закладу
не виділяє і допомогу на поховання заклад не отримує.Це я вам пишу про наш заклад зовсім в іншій області . І якщо ви шановні нічого не тямите в роботі таких закладів .то нічого тявкати.
Відповісти
Валя,Віталій. Ви так багато описуєте, що робить Директорка ,її будинок, собак. У Вас була можливість-Ви цей будинок охороняли не одну ніч. А чи знають про це Ваша жінка і чоловік???
Відповісти
Ви кожний виливаєте бруд на неї які самі стелились і гроші самі давали її заохоченням. Зараз де можна піти на роботу і неплатити. Дякуючи Іванівній порядок і затишок в будинку.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні