Діти мерзнуть і хворіють: у луцьких садках чекають опалювального сезону

3
6
Діти мерзнуть і хворіють: у луцьких садках чекають опалювального сезону
Кінець вересня та початок жовтня, за винятком кількох теплих днів, здивував лучан небувалим холодом. Дехто навіть каже, що листопад прийшов на зміну серпню.

Втім, попри це, опалення у Луцьку поки вмикати не думають.


І якщо дорослі ще можуть пережити холод, то хочеться, аби хоча б дітям було затишно. Та, на жаль, садочки теплом не тішать.

У ГРУПАХ +16 ГРАДУСІВ


«Зранку привів сина до садочка і просто злякався від того, наскільки там холодно. Довелось повертатись і йти за обігрівачем», - каже лучанин Максим, батько трирічного хлопчика.

Завідуюча господарством луцького ДНЗ №17 Ольга Сахнюк також розповідає, що зараз у садочку дуже холодно. На термометрах – 16 градусів тепла у більшості спалень і 18 градусів – у ясельній групі, в яку батьки принесли обігрівач. І це при тому, що у групах повинно бути мінімум 19 градусів, у ясельній – 21.

Жінка зазначає, що самостійно придбати обігрівачі заклад не може, але його керівництво не заперечує, аби батьки приносили свої. Водночас в ДНЗ хвилюються, чи витримає проводка.

«Наш садочок дуже старий і відповідно проводка у ньому теж стара. А у нас ще ж електричні бойлери, які гріють воду, плити. А ще є ліміт на використання електроенергії, тому, якщо через обігрівачі ми його використаємо, не зможемо користуватись плитами, бойлерами», - наголошує «завгосп».

З її слів, завідуюча садочком звернеться до міської влади, аби отримати дозвіл на використання обігрівачів.

Ольга Сахнюк каже, що в садочку близько 130 дітей, однак зараз відвідують заклад лише 95-97, решта ж захворіло. Найбільше дітей нездужає у ясельній групі, яку зараз відвідують лише 12-16 вихованців з 25.

ТЕПЛО В САДОЧКАХ БУДЕ ТОДІ, КОЛИ ПОЧНЕТЬСЯ ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН


Начальник міського управління освіти Олег Гребенюк каже, що шансів на передчасний початок опалювального сезону у дитсадках Луцька немає, адже ДНЗ підключені до централізованої системи опалення.

«Коли у всьому Луцьку буде тепло, тоді й в садочках включать його. А з приводу перспектив зверніться до «Луцьктепла», я не можу сказати, коли почнеться опалювальний сезон», - наголосив головний освітянин міста та додав, що не заперечує проти використання у садках електричних обігрівачів закритого типу.

Нагадаємо, директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна розповіла, що підприємство готове до опалювального сезону, однак почнуть його після відповідного рішення міського виконавчого комітету. Останній може ухвалити таке рішення, коли середня денна температура повітря буде нижчою 8 градусів тепла протягом трьох днів.

Заступник луцького мера Сергій Григоренко також повідомляв, що у понеділок в міськраді розглянуть можливість початку опалювального сезону, однак опалення не вмикатимуть до 15 жовтня, якщо температура повітря суттєво не знизиться.

Використання цього матеріалу без дозволу редакції "Волинь24" заборонене.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Обігрівачі використовувати в ДЗ заборонено.
Відповісти
В 39 садочку вчора увімкнули тепло.
Відповісти
Це як? Тепло включають по блату?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні