Було Згоранське – стане Ігорянське: як інтернет жартує про заплив Гузя та Палиці

3
21
Було Згоранське – стане Ігорянське: як інтернет жартує про заплив Гузя та Палиці
Зустрічаються два озера.
– А тебе Гузь вже перепливав?
– Ні, не перепливав. А тебе?
– Перепливав.
– І як тобі?
– Та так… нічого особливого.


Про незвичне хобі народного обранця Ігоря Гузя уже навіть складають анекдоти. Депутат переплив більше півсотні озер, а під час чергового запливу отримав неочікувану пропозицію від голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці.

«Молодець! Наступного разу попливемо разом!» – написав Палиця у коментарі під відео, яке Гузь знімав просто із середини Світязя. Незабаром з’явилося офіційне оголошення: політики закриватимуть плавальний сезон разом – 7 жовтня, перепливаючи Згоранське озеро.

Така новина не лишила байдужими волинян й місцевий інтернет-простір заряснів коментарями, похвалами, обуреннями, фотожабами… Видання «Волинь24» відібрало усе найцікавіше та найдотепніше на цю тему.

НЕ ЗАСС…ТРАШАТЬСЯ?

«А яке озеро перепливати будуть? Женевське?» – підколювали голову Волиньради Ігоря Палицю.

«По Сапалаївці на тазіках!» – один із «добродіїв» вирішив також допомогти із вибором локації для запливу.

Знайшлися порадники і щодо компанії: Ігорям порадили взяти з собою… голову облдержадміністрації Володимира Гунчика. «Я б його в човен взяв би. Гребти!» – відповів на таку пропозицію Ігор Гузь.

Гунчик теж за словом у кишеню не поліз. Якось прокоментував напівжартома:

"Я буду поряд як "загрєбной в лодці" і буду підтримувати. Ну не може ж, щоб вся влада попливла разом і ніхто нікого не страхував. Тому голова ОДА на страховці, а голова обласної ради та народний депутат на перемашці, я їх буду трішки заохочувати та побачу, чи можуть вони між собою змагатися".


Нажартувавшись, волиняни взялися сперечатися: а чи відбудеться заплив взагалі. Як не як, а літо минуло і навіть прогулятися поруч з озером та не замерзнути – завдання не з легких.

«Якщо буде дубак і попливуть, то підтвердять, що їм понти і «картінка» важливіші за здоровий глузд», – написала Оксана Мельничук.

«Головне, язика не застудити», – висловили земляки «переживання» за політиків.


У Фейсбуці навіть почали приймати ставки на те, чи відбудеться спільний заплив.

«Ставлю пляшку волинської горілки, що заплив не відбудеться», – запропонував Володимир Пащенко. «Приймаю й подвоюю ставку», – погодився Ігор Алексєєв.

«Приймаю ставки на те, що ми з Ігорем злякаємося і не попливемо», – підхопив таку ідею Ігор Палиця. Та охочих сперечатися з цим чоловіком на гроші чи якісь матеріальні блага не знайшлося…

Хоча ні – знайшлася одна дотепна лучанка, яка погодилася поставити аж 100 євро на перемогу… Ігоря.


У загальному шквалі подяк за «пропаганду здорового способу життя» (бо «від всіх отих пузатих політиків вже тошнить»), знайшлися і саркастично налаштовані краяни.

«Книгу Фурманова не забудьте перечитати», – вирішив «блиснути» чорним гумором Богдан Пташник, натякаючи на роман «Чапаєв», за сюжетом якого поранений герой втонув, намагаючись переплисти Урал.



А «МОРСЬКІ КОТИКИ» БУДУТЬ?

«Насправді нам всім дуууууже цікаво, чи є у вас міні-субмарини, морські котики, спецзагін аквалангістів, морські сапери та інші спецзагони… Можливо, є шанс побачити їх у Згоранах?» – інтернет-юзери і далі підколювали голову обласної ради, тепер уже за те, що прискіпливо ставиться до особистої безпеки.

В інтернеті почали з’являтися не лише коментарі, а й фотожаби, присвячені запливу
В інтернеті почали з’являтися не лише коментарі, а й фотожаби, присвячені запливу

«Намалюй ще човен-глушилку та карасів-тітушок», – радили авторові малюнка.

«Ну, не перебільшуй. Підводного човна не буде. А от батискаф для охорони вже розмитнюється», – вправлялися в дотепності коментатори.

«Якщо раптом навколо озера буде стояти гурт молодиків і блокуватиме доступ до водойми, то навіть не намагайтесь їх турбувати. Вони (молодики) гімн слухають, а ви тут купатись зібрались», – поділився досвідом Дмитро Безвербний.

«Тим часом депутат Волинської облради Володимир Кучер підготував проект «Про порядок доступу до села Згорани, Любомльського р-ну». Згідно з документом, для того, щоб бути присутнім на запливі 7-го жовтня, потрібно не пізніше ніж до 16:00 години 15 вересня подати до «Варти порядку» (яка забезпечуватиме порядок під час запливу) відповідну заяву.

Список осіб, яких допустять на заплив, затвердять і оприлюднять не пізніше вечора 5-го жовтня. Сам автор проекту участі у запливі не братиме - він розганятиме хвилі перед Ігорем Петровичем», – написали на сторінці фейкових новин «Волинь Резонанс-НА».


«Наразі у Згоранах облагорожують територію на пляжі. До 7-го жовтня там обіцяють встановити штучне футбольне поле та тренажери, а також відкрити офіс сприяння громадським ініціативам фонду «Тільки разом». 6-го жовтня відбудеться відкритий прийом громадян народним депутатом Гузем та пре-паті до запливу. Організатори обіцяють патріотичний денс, солом'яне фаєр-шоу, русалок-піджейок та Нептуна-Гунчика», – а це вже, схоже – натяки на типову поведінку Палиці та Гузя у спілкуванні з виборцями.

ПОЛІТИЧНІ ТЕЧІЇ ЗГОРАНІВСЬКОГО ЗАПЛИВУ

«Обидва Ігорі є далеко не новачками у політиці. Не стануть вони гратися у дитячі забавки під назвою «давай зробимо прикольну картинку для журналістів». Бо якщо ти грамотний політик, то картинка ця – завжди тільки вершечок айсберга політичних розкладів і перспектив», – написав у блозі Володимир Пащенко.


«Обидва політики зацікавлені у потеплінні стосунків. Гузю потрібні ресурси Палиці. Палиці потрібен імідж Гузя. Утім, запливу може і не відбутися. І якщо так станеться, значить, скоріш усього, «фактор Товстенюка» і далі сильний. Бо, за неофіційною інформацією, Олександр Віталійович наполегливо переконує шефа у недоцільності осінніх купань…» – на думку багатьох волинян, політики у згоранівських плаваннях – однозначно більше, ніж пропаганди здоров’я.


«Гузь стає справжнім політиком: шукає запасний аеродром», – жартують волиняни.

«Мао Цзэдун обожал плавать и переплывал китайские реки одну за другой, к тому же это производило большое впечатление на народ. Во время визита Хрущова в Китай, Мао принял его в личном бассейне. Мао решил поговорить с советским гостем, не прерывая плавания. Правда Хрущев, также слывший большим оригиналом, не растерялся и, раздевшись до «семейных» трусов, нырнул в бассейн к Мао. Однако «заплыв» двух руководителей, к сожалению, не способствовал нормализации советско-китайских отношений...» – пригадали і таку історію волиняни, натякнувши, що озеро – це не гори, де можна перевіряти, ким насправді «оказался друг».

* * *

«На честь знаменної події – запливу двох Ігорів – треба перейменувати Згоранське озеро на Ігорянське», – нетипова акція, організована волинськими політиками, стала черговим підтвердженням, що навіть в умовах нездорових політичних віянь наші люди вміють зберігати здорове почуття гумору.

Підготувала Людмила ЯВОРСЬКА

Передрук матеріалу заборонений.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
21

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сміх сміхом, а водичка то холодна...
Відповісти
А може заплив влаштувати в Спорт лайфі?
Відповісти
Гарна європейська пара
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні