«Земля повинна належати українським аграріям і фермерам», - очільник волинської «Батьківщини»*

1
-1
«Земля повинна належати українським аграріям і фермерам», - очільник волинської «Батьківщини»*
Волинська «Батьківщина» виступає категорично проти продажу землі сільськогосподарського призначення.

Про це представники політичної сили розповіли під час прес-конференції у вівторок, 4 жовтня.

Голова Волинської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Олег Кіндер розповів, що 1 січня 2017 року завершується дія мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Політик переконаний, якщо термін дії заборони не продовжити, власниками сільськогосподарської землі стане «великий капітал».

«Такі люди вже на низькому старті, між ними поділено землі. Просто вони чекають 1 січня. Наша політична сила стоїть на тому, аби мораторій продовжити, аби земля належала аграріям, сільгоспвиробникам, фермерам – українцям», - наголосив Олег Кіндер.

Очільник обласного осередку партії розповів, що 27 вересня під час «Форуму аграріїв Кіровоградщини» Юлія Тимошенко озвучила такі вимоги до Президента, Прем’єр-міністра та парламенту:

-продовжити мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення;

-повернути систему оподаткування сільгоспвиробників, яка існувала до 2016 року;

-повернути селам, селищам і містам районного значення власну податкову базу;

-запровадити системну підтримку сімейних ферм.

Ці вимоги підтримують й в обласній організації. Олег Кіндер також повідомив, що на Волині невдовзі створять обласний антирейдерський штаб, який має на меті перешкодити захопленню земель.

Голова обласної Федерації профспілок Іванна Дубинка-Філозоф також вважає, що з припиненням дії мораторію люди, які все життя пропрацювали на землі, залишаться ні з чим і опиняться за межею бідності.

«Ми не готові продавати землю, бо у нас немає ні механізму, ні чітко встановленої ціни. Всім відомо, що українська земля найродючіша і звичайно, що закордонні олігархи захочуть нашу землю, але наша людина залишиться рабом і працюватиме на цій землі за копійки», - наголосила жінка.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мораторій захищає тільки злодіїв,які забезцінь грабують землі та обдурюють селян.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні