«Нам прикро, що так сталося», - на фабриці Nestle прокоментували скандал зі зливом нечистот у Луцьку

2
0
«Нам прикро, що так сталося», - на фабриці Nestle прокоментували скандал зі зливом нечистот у Луцьку
На фабриці «Волиньхолдінг» (ТМ «Торчин»), яка належить швейцарській компанії Nestle, заявили, що зливали у міську каналізацію очищену воду, яка відповідає усім вимогам законодавства.

Про це в коментарі «Волинь24» розповіла директор-розпорядник фабрики Ольга Щербакан.

Нагадаємо, 17 вересня луцькі муніципали впіймали «Волиньхолдинг» на зливі нечистот у міську каналізацію на вулиці Мамсурова.

Тоді у муніципальній дружині заявили: «Ми звісно не екологи, але так звана «вода» смерділа нереально, як і сама бочка».

Утім, керівник заводу запевняє, що єдине їх порушення: злив після 18:00. А сама вода, мовляв, була очищена і відповідала усім вимогам. «Не було зауважень до того, що вода забруднена. Зауваження були лише до того, що її зливали ввечері», - запеввнила Ольга Щербакан.

Як правило, воду на виробництві виливають на спеціально відведені поля – пояснила керівниця. Але у серпні на заводі проводили ремонт апарату аеротенк, який забезпечує біологічну очистку води.

«Ми знали, що по одному параметру вода не відповідає вимогам для прямого скиду, тому було прийняте рішення про злив її в міську каналізацію», - пояснює керівник «Торчин Продукту».

Утім, вона запевнила що «жодних зауважень до якості води у «Луцькводоканалу» не було. Хоч час від часу вони без попередження брали воду на аналіз. Один раз навіть – за день до зливу, про який заявляли луцькі муніципали».

На прохання пояснити, чому ж все-таки муніципали стверджували, що «вода смерділа нереально», Ольга Щербакан відповіла:

«Будь-яка стічна вода трохи пахне, але це допускається. Нам прикро, що так сталось, тому що деякі параметри нашої стічної води жорсткіші, ніж у питної».

Як раніше повідомлялось, лучани вже півроку скаржаться на нестерпний сморід. Однією з ймовірних причин неприємного запаху в міськраді називали несанкціонований злив відходів м’ясопереробних підприємств.

Згодом муніципали упіймали автомобілі підприємств «Забіяка» та «Дмитрук», під час зливу нечистот у міську каналізацію.
Теги: торчин
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я вам скажу істинну причину. Цей сморід іде від асенізаційних машин Торчин-продукта. Я живу в Липлянах і бачу , і чую. Як тільки машина Торчин-продукта приїжджає, то відразу такий сморід, що очі виїдає. Нехай заборонять (хоча б на тиждень, в якості експерименту) Торчину зливати на очисних спорудах і побачите чи буде смердіти чи ні!!!
Відповісти
Шо вона триндить?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні