Волинські «батьківщинівці» виступають за мораторій на продаж землі*

0
-2
Волинські «батьківщинівці» виступають за мораторій на продаж землі*
На Форумі аграріїв, що відбувся у Кропивницькому, обговорили ідею проведення всеукраїнського референдуму за продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

«Ми допоможемо фермерам координувати свою діяльність та організувати збір підписів», – повідомила народний депутат Юлія Тимошенко, уточнивши, що для проведення референдуму потрібно зібрати 3 мільйони підписів.

Заступник голови Волинського обласного партосередку «Батьківщини» Валентин Вітер наголосив, що продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель вкрай важливе для Волинської області, де переважає дрібнотоварне сільськогосподарське виробництво.

«Селяни, які виживають із власної господарки, насамперед потребують державної підтримки. Саме про це йдеться у вимогах, які оголосили учасники аграрного Форуму в Кропивницькому. Зняття мораторію на продаж угідь залишить тих, хто трудиться на землі, без засобів для існування. Натомість великі масиви зосередяться в руках великих латифундистів. Ринок землі може запрацювати тільки тоді, коли малі землевласники міцно стануть на ноги, зможуть не тільки вирощувати, а й переробляти свою продукцію», – наголосив Валентин Вітер.

«Ми повинні зараз підняти всю країну, всіх свідомих людей проти того, щоб в парламенті не пройшов закон№4010а про емфітевзис землі сільськогосподарського призначення, яка насправді сьогодні буде через цей закон продана без дозволу народу», – наголосила лідер «Батьківщини».

Окрім ключової вимоги – продовжити мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення, в ультиматумі до Президента, уряду та парламенту аграрії зазначають про необхідність зберегти пільгове оподаткування для малих і середніх сільськогосподарських товаровиробників; повернути селам, селищам і містам районного підпорядкування власну податкову базу, яку в них відібрали уряди Яценюка та Гройсмана; запровадити єдину системну, стратегічну підтримку сімейних ферм.

Юлія Тимошенко заявила, що «Батьківщина» створюватиме антирейдерські штаби, які оприлюднюватимуть інформацію щодо масового захоплення в селян землі та врожаю.

«Ми оголошуємо систему самооборони та опору державній машині рейдерства, що сьогодні працює без збоїв і нищить українське селянство», – заявила політик.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні