В гостях у сусідів: з ким живе захисник древнього Луцька Ігор Левчук

37
18
В гостях у сусідів: з ким живе захисник древнього Луцька Ігор Левчук
Ремонт фасаду чи оновлення бруківки, зрізане дерево чи виритий котлован – де б у старій частині Луцька не почали роботу будівельники, там блискавично з’являється Ігор Левчук.

У місті його знають як краєзнавця, активіста, учасника багатьох громадських об’єднань, що відстоюють збереження культурної спадщини. Пан Левчук не боїться гостро висловлюватись на адресу місцевої влади, а поширювані ним в інтернеті картинки-демотиватори, де міський голова на тлі якогось безладу чи архітектурного новаторства підписаний «Красіво!» – просто стали класикою жанру.

Волосся, зібране в «хвіст» ледь не до пояса, вінтажний одяг, в холодну пору року доповнений шкіряним комірцем – справжнім тобі аксесуаром якогось давньоруського князя: загадковий образ Ігоря Левчука приковує погляди сторонніх і гармонійно доповнює в очах людей, які знають, що чоловік цікавиться давниною.

За таємничий образ й громадську організацію «Ангели нації» чоловіка навіть напівжартома називають масоном...

Видання «Волинь24» вирішило поспілкуватися із сусідами головного критика будівельних майданчиків і подивитися на прикладі його оточення, яким би він хотів бачити збережений древній Луцьк.


Мешкає активіст у старій частині Луцька, де приватні оселі межують із дво- та триповерховими польськими будинками. Старі облуплені фасади тут сусідують із свіжою кольоровою штукатуркою – кожен власник житла на власний розсуд та можливості вирішує долю будівель.

Ігор Левчук мешкає в старій частині міста
Ігор Левчук мешкає в старій частині міста

Обійстя Ігоря Левчука далеке від уявлень про князівський маєток, в який його хотілось би «поселити». Тим не менше позиція «не нищити – берегти!» тут простежується чітко: старенький дерев’яний будинок щільно обгороджений деревами-кущами та густим живоплотом з дикого винограду. Здається, господарі тут бережуть найменшу травиночку і винищувати рослини – під суворою забороною.

Подвір'я привертає увагу
Подвір'я привертає увагу

«Пам’ятаємо Ігоря ще як народився, і потім – маленьким хлопчиком. Мама працювала в інституті, щось викладала, потім – в бібліотеці. Два хлопчика у них було, Ігор – старший. Цей будинок купила ще бабця, вони перебралися із села. Якийсь час мама Віра з хлопцями тут не жила – десь отримали квартиру. А вже коли померла бабця і тітка, Ігор знову сюди перебрався з родиною», – розповідає подружжя із сусіднього будинку.

З природою господарі, схоже, тут дружать
З природою господарі, схоже, тут дружать

Знають Ігоря і дальші сусіди. Кажуть, неодноразово бачили по телевізору, як протестував проти будівництва в Старому місті. Така позиція їх тішить, адже самі живуть серед древностей і так само вболівають за їхнє збереження.

«Прапор на хаті, часто музика звідти чутна, переважно лірична. Помітно, що там живуть патріоти», – каже одна із сусідок.

Подвір'я охороняє песик
Подвір'я охороняє песик

«Діток у них багато, такі хороші всі, з цікавими іменами… Оріон, Орінея, Ольгард – якось так», – розповідають сусіди. Ігоря і його дружину називають хорошими батьками: діти зажди гарно виглядають, доглянуті.

У сусідів навпроти - теж ''збережена давнина''
У сусідів навпроти - теж ''збережена давнина''

Сусіди в один голос кажуть: з Ігорем тісно не спілкуються, та знають як хорошу, ввічливу, культурну людину. Тим не менше, розповідають про одне непорозуміння.

«Став сусід будувати балкона минулого року – почали писати, писати в різні інстанції… Заборонили. Написала дружина Ігоря, що їм сонце не буде попадати в вікна. Яке сонце? Гляньте на їхнє подвір’я – де там сонце? Усі сусіди дали дозвіл, нехай би добудували, хіба шкода, а ті – ніяк, бо тінь їм буде падати», – коментують прикрий випадок сусіди.

З природою господарі, схоже, тут дружать
З природою господарі, схоже, тут дружать

Нетипово «буйну» рослинність навколо обійстя Левчука теж розуміють не всі. Є сусіди, які відверто кажуть: Ігоря не назвеш господарем, і його хата псує весь зовнішній вигляд вулиці.

«То на всю вулицю непотріб. Нормальна людина такого б не допустила, це я йому можу в очі сказати. Прибрати, постригти… У дворі має бути господар. Розказувати, що десь там не так, а в себе порядок не навести… Мають там ще кусочок городу, то теж не обробляють. Коли тітка ще тут жила, то був порядок. Важко мені як мужчині дивитися на таке захолустя… Ніколи не бачив, щоб він сокиру в руках тримав.

Знаю одне: де живеш, треба прибирати. Хіба вже зовсім старий, немічний. А то ходить здоровий, косу запустив, інтелігент. Купив сітку, щось обгороджувати збирався. Так вона років десять і лежала, поки не вкрали», – каже сусід.

Якось Ігор Левчук у соціальній мережі поширював картинку із написом «Я живу так, як інші соромляться». Схоже, лучани таки даремно косяться за зарослий пліт і перекошені ворота: для Ігоря Левчука такий стиль життя, швидше за все - свідомий вибір чи навіть виклик міщанським стереотипам.



Людмила ЯВОРСЬКА, Павло БЕРЕЗЮК («Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
18

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво, хто автор цієї статті? Ви вважаєте такі статті нормальним форматом по роботі з опонентами? А якщо завтра зацікавляться з ким ви особисто їсте, спите, живете, сваритеся, проводите час, у чому ходите і кого робите манікюр, в якого лікаря обстежуєтеся і на які теми? ПРОФЕСІЙНА ЖУРНАЛІСТИКА??? це помиї
Відповісти
Пані Маріє, очевидно,що наша журналістика не дуже професійна , проте людина публічна має бути готова до прискіпливого інтересу людей.
Відповісти
Марія, якщо ви читали уважно то в кінці статті написано хто автор "Людмила ЯВОРСЬКА, Павло БЕРЕЗЮК («Волинь24»)" але ж то таке, може і не читали, хоча розбираєтесь в журналістиці як слон в кібернетиці
Відповісти
Марія смислить у журналістиці, бо сама пише, просто Левчук їй не зовсім байдужий
Відповісти
І єтот зберегатель учит таки всех. Проектантов- праектовать, будівельников- будувать, істориков- зберегать! И во всех вопросах он дока. Фахівец ! І очень кичется что "городской" , Таки да! гарадской! и презираєт селюков-луцян.... " которі гарадок захватили иі портят, бо селюкі тупиє - а сельские корни у него , (как у большинства нормальних людей)- жить не мешают? Судя по хате- котора - Лицо хазяєна- с господаркой тут напряжонка! Тому "ангелу" нашему -парада. Начни милок, с себя, городок менять! Тогда право іметь будеш людей учить жить- госпадагевать! Таки Да! І только так! Зберегатель ти наш, вааще "винтажний- модний - гарадцой!
Відповісти
Молодець циля.
Відповісти
Він щось порушує? Зелень вбирає придорожній пил ...як на мене то цілком нормально. Якоюсь заказухою пахне...
Відповісти
краще за що чоловік утримує трьох чи скільки їх там у ноього дітей. він же гасає містом в пошуках злочинців тіпа, виходить ніде не працює. кажуть йому платять відкати ті на кого він пургує. А наївні тьоті йому вірять.
Тарасові. Якщо ти його друг, то зрозуміло чого тобі заказухою пахне. зарослі свідчать про відлюдькуватість
Відповісти
Виклик стереотипам? Не смішіть мої тапки! Це ще одне підтвердження того, що якщо годі навести лад на своєму обійсті - нема чого пхатися зі своїми горе-порадами як облаштовувати і берегти місто!
Відповісти
Гарний стьоб! Дякую! :)
Відповісти
не хотів писати, бо це особисте, але обізвати власних дітей так, він просто хвора на голову людина!
Відповісти
Я про це давно казав.Так ніхто не чує.Хворенький.
Відповісти
Про Бенднра читали, ось так і Левчук, робить скандал, інфопривід, отримує відкати, за то і живе. Ви ще не бачили які він має хороми в самому старому місті, недалечко від замку
Відповісти
У опксах Левчука дуже вживане слово "фаховий". Він знається на скульптурі та живописі, аналізує та оцінює проектну документацію, володіє термінологією про композицію.... ну Ви знаєте. Власне дивно, яка "Широка" підготовка у цього активіста. Дуже цікаво було б довідатись про його ФАХ. Освіту. Досягнення у Фасі. Здобутки. Не слідкую спеціально за цим паном. Трапляються його опуси у стрічці та у групі" збережемо..." " щит..." та деяких іньших. З деякими думками солідарний Особливо про Ковельську 17 . Але якщо дивитись Взагалі, "в масах"- то вражає те, що - все (абсолюттно все) що робиься у місті- корупційні проекти. Всі хто в них приймають участь- мерзота, рагулі. Мешканці міста поділяються на два сорти. - Корінні лучани та луцяни, рагулі- селюки. Діагноз?
Відповісти
В чужому оці пан Левчук порошинку бачить, а в своєму пенька не помічає. Якщо міська влада буде прислухатися до цього спеціаліста з усіх питань, то наше місто буде виглядати, як його садиба.
Відповісти
Заказна стаття.. байдуже що в нього на городі чи в сім'ї , це ніякого відношення до міста немає. А цікавить доля міста, а саме його історія, яка нищиться. Поки що бачу тільки його одного що виступає на захист, нищиться багато а що будується? Останнє на що можна приємно дивитись то ж/д вокзал і то завдяки покійному Клімчуку. Або я чогось не помічаю, що гарне побудоване в Луцьку за останні 2 роки що б можна було показати гостям міста?
Відповісти
Думаю наступна стаття буде про обістя Ромаюка, Палиці...
Чи журналісти засцять і в кущі разом з редактором костомахи гризти з барського стола.
Чекаємо...
Відповісти
Мене більше цікавить як живуть слуги народа, чим життя Левчука.
Відповісти
Стрілки переводити.
Відповісти
Не обіжайте мене! Я й так хворий на голову!
Відповісти
стаття заказна!!!! ЗАКАЗУХА!!!! мочилово!!! БРЕХНЯ!!! як так слабенько можна такого ідіота педофіла з косичками обісрати?
Відповісти
Шо ви вчепились в мене, я лікуюсь, голову лікую, клепку, мозги. Грєшно смєятся над больним чєловєком!
Відповісти
Бідні діти, але то нічого, виростуть та візьмуть собі людські імена. А ось Левчуку уже ніщо не допоможе, він суцільна жовч. І як можна вірити людині, у якої авторитетом є він сам. Його фах - головний побрехалко. Сам нічого не досліджує, а краєзнавець, нічого не будує, а лиш ревізує і т.д. Має купку прихильників, які йому шум в унісон створюють, гоп-компанія одним словом.
Рубрика "в гостях у сусідів" мало симпатична, але публічність вимагає прозорості, це відповідь для Марії
Відповісти
Правильно Олеся.А найгірше,що цього барана слухають навіть поліціянти.і вимагають документи,яких не треба-бо ім Левчук сказав,що такі мають бути. )))А ці всі коменти на його підтримку-правильно,гоп-компанія.Паразити міста Луцька.
Відповісти
Журналісти ви просто ГНИДИ лобкові у редактора
Відповісти
У себе у львові повийожуйся.Тут не треба,синок.
Відповісти
А редактор у свого хазяїна
Відповісти
ти б друже, у своїх гнидах копирсався, а ми зі своїми самі розберемось
Левчук піарить себе давно та вже встиг обплювати в Луцьку всіх і вся користі ніякої тільки піна
Відповісти
НАКОГО дурного редактора ні один сайт не має, ви ще аналіз гамна в Романюка зробіть і дослідіть хворий він чи ні на рак
Відповісти
Ніхто не має права лізти в приватне життя людини. Яким боком когось обходять імена його дітей? Зачіска?? Чи його статки? Ви його спонсоруєте, що він має вам звітувати?? Це виглядає як " не можу вкусити (пащека не та), то хоч плюну". Левчук робить те, на що у більшості кишка тонка. А що для міста зробили ви, коментарі та автори? Риточне, звичайно, питання. Навіть імен своїх не написали, сміливці
Відповісти
Кожний,кого обгадив цей баран,також має багато позитивного і ніхто з них також не повинен звітуватися якомусь Левчукові.Нехай бачить,скотина,що в місті є адекватні люди,які бачать його наскрізь.
Відповісти
Не знаю Левчука особисто. Але ви - розчарували. Ви теж публічні особи, принаймні не менш публічні, ніж він. ВИ б хотіли, щоб отак обсмоктували ВАШЕ життя? Даруйте - фе.
Відповісти
Це ,,фе,,робить ось цей чоловічок з іншими життями.
Відповісти
так званий Левчук - краєзнавець, волинянин, породистий лучанин, щирий патріот і украєнець, а дітей назвав - Оріон, Орінея, Ольгард.
Це капаць ))))
Відповісти
Таки "пародистось"= на лицо! Так и прет!
Відповісти
Вимагаю аналізів калу усіх депутатів а також довідок з дурдома
Відповісти
Пан Ігор розумна і культурна людина. Він ніколи не зазіхав на чуже. Його світогляд та стиль життя - це його вибір. І його право. Й справді, він видається дивакуватим на тлі всеохоплюючої параної в гонитві за грошима й зовнішнім блиском. А ще - у нього славне коріння. Серед йлго предків багато людей високої моралі, глибокої душі й потужного розуму. Ця спадкова генетична пам'ять , на ментальному рівні, яскраво проявилася в його дітях. Вони й справді особливі. А замовні статті, залежні журналісти- це все реалії нашого життя. Хліба і видовищ!. Сумно...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні