Керівник волинської митниці уникає розповідати про статки

0
-3
Керівник волинської митниці уникає розповідати про статки
Очільник Волинської митниці ДФС Олександр Шавлак уникає спілкування із журналістами щодо непорозумінь у своїй податковій декларації.

Зокрема, чиновник не хоче пояснити – чому їздить на позашляховику, середня вартість якого в салонах становить 350 тисяч гривень, коли він торік отримав лише 76 тисяч гривень заробітної плати. Про це йдеться у сюжеті телеканалу ZIK, повідомляє Інформаційне агентство «Волинські новини».

Журналісти навідались на роботу до самого очільника митниці, аби запитати про його безстрокове відрядження на керівну посаду, і про непорозуміння у декларації. Та далі прохідної пресу не пропустили. Згодом на прохідну вийшла людина у форменому строї та попросила залишити номер телефону, за яким за кілька днів із журналістами нібито мав зв’язатись особисто Шавлак. Минув тиждень, але до журналістів не було жодного дзвінка.

Парковка з люксовими іномарками і нікого стороннього навколо – все це на території Волинської митниці. Її очолює Олександр Шавлак – чиновник, який забуває сумлінно декларувати доходи.

Цьогоріч 14 березня Олександра Шавлака призначили виконувачем обов’язків керівника митниці ДФСУ на Волині. Ще до відрядження на Волинь, яке щомісяця продовжується на невизначений термін, він задекларував свої доходи як очільник Чернігівської митниці. З документа стає зрозуміло, він любить презентабельні автомобілі.

До прикладу, в декларації згадується позашляховик "Mitsubishi Pajero Wagon" 2013 року випуску. На ринку навіть вживаних автомобілів його середня ціна стартує від півмільйона гривень. Та, виявляється, покататися митнику дає його батько, на якого і зареєстрований автомобіль. А щоб не стирати протектори тільки батьківському позашляховику, Шавлаки мають у користуванні кросовер "Subaru Tribeca" 2008 року випуску. Ця автівка не надто дешевша від попередньої. Середня ціна такого авто – 350 тисяч гривень.

Аби самому придбати бодай таку іномарку виключно на зарплату посадовця, виконувачу обов’язків керівника Волинської митниці довелося б жити щонайменше п’ять років на прибутки своєї сім’ї. Оскільки за 2015 рік пан Шавлак, за його версією, заробив усього 78 тисяч гривень. Торік – так узагалі вдвічі менше – 37 тисяч гривень.

Декларування доходів сім’ї митника, а саме його дружини, за 2015 рік виглядають теж вельми скромно: майже 26 тисяч. Прикметно, що дружина Шавлака – Леся є донькою одіозного чернігівського забудовникаВіктора Демшевського, що свого часу був депутатом Чернігівської міськради від «Партії регіонів».

Зі своїм батьком Леся Шавлак є співвласницею Товариства «Чернігівоблбуд», а також вони контролюють компанію «Діоніс».

Стосовно цього журналісти дослідили цікаву деталь. Згідно з інформацією сайту Youcontrol, у 2007-му році Леся Шавлак внесла до статутного капіталу фірми 26,5 тисячі гривень. Цього внеску Шавлак не декларував ні 2014 року, ні 2015 року. Додамо, що фірма є серед засновників ТОВ «Памір», ТОВ «Комак» та ТОВ «НВП «Максімич». В історії власників «Паміру» збереглись дані про те, що Олександр Шавлак понад два роки керував фірмою – з квітня 1996-го до жовтня 1998-го року. Роботу в митних органах України розпочав місяцем раніше – у вересні 1998-го.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні