--> Вулиця Нємцова у Луцьку: як коментують соцмережі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вулиця Нємцова у Луцьку: як коментують соцмережі

1
-2
Вулиця Нємцова у Луцьку: як коментують соцмережі
У Луцьку знову заговорили про перейменування вулиць.

Цього разу «під приціл» потрапило 19 вулиць з комуністичним шлейфом.

Більшість з них відповідна комісія міської ради вирішила перейменувати без зайвих роздумів. А от пропозицію перейменувати вулицю Корнійчука на честь російського опозиціонера Бориса Нємцова, а Федорова – на честь Святого Миколая у мерії категорично відхилили.

Через можливе перейменування вулиці іменем російського політика хвиля обурення здійнялась й у соціальних мережах. Зокрема, сперечались у коментарях під дописом міського депутата Павла Данильчука, в якому він сам висловився проти цієї ідеї та запитав думки лучан.

«Гадаю, що для того, аби назвати якось інакше одну з вулиць Луцька, вистачає своїх героїв та видатних діячів», - написала Наталка Воскресенська.

«Чим їм недогодили назви яблунева чи світла. Що той Нємцов зробив для Луцька, Україна чи світу? Краще вже на честь Баху назвали чи Корольова...», - додав користувач під іменем Naverns Chudakuli.

«Я не з Луцька,але я проти. Хай у москві називають», - зазначив Дмитро Ткачук.

«Чому вулиці обов*язково називати на честь когось чи чогось? Чому не назвати Солодка, Барвиста, Квітуча, Весела, чи іншим простим словом?.. НАвіщо прив*язки, які потім будуть перейменовувати, бо знайдуть політичну підозрілість?..», - зауважила Ольга Магас.

«Яке відношення Нємцов має до Луцька? Він навряд чи знав шо таке місто взагалі існує. Згоден з попередніми коментарями - достатньо своїх героїв, які достойні того, щоб в їхню честь назвати вулицю», - підтримав Роман Гунько.

А от користувачка Alina Zd запропонувала подарувати спокій мешканцям семи вулиць, яких можна назвати кольорами веселки.
«Назвіть кольорами веселки і не мучтесь: Червона, Жовта, Оранжева... На 7 вулиць спокою)», - написала вона.

Romek Pawluk обурився самою ідеєю знову називати вулиці на честь політичних діячів: «Звісно дурниця. А коли вже суспільство позбудеться цього постсовкового синдрому називати вулиці обов'язково на честь когось?».

Водночас Vova Hryb запропонував називати вулиці на честь видатних волинян: «Краще назвати одну з вулиць Луцька на честь одного з видатних мешканців міста - письменника Маха, архітектора Маловиці або художника Кумановського. Земля їм пухом…».

«Назвіть вулиці на честь видатних вихідців з Луцька або хоча би Волинської обл. Це можуть бути як древні історичні постаті, так і герої сучасності. На жаль і сьогодні їх не бракує (Герої Небесної сотні, герої АТО). Міста мають увіковічнювати своїх. бо ж де ще їх згадають? Звичайно, Нємцов - також велика людина, але до Луцька в нього відношення нема. Хоча б раз там був? Що конкретно для цього міста зробив? Він - росіянин, тож хай називають у Москві (а ще прийде той час, коли таки назвуть). А Луцьк хай величає лучан і волинян», - такої позиції дотримується й Христина Поліщук.

Зрештою, з-поміж сотні людей, які прокоментували допис, ніхто не виступив за перейменування вулиці на честь Бориса Нємцова.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Х.Поліщук права на 100%.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні