На Волині за мільйон незаконно орендували 10 гектарів землі

0
-4
На Волині за мільйон незаконно орендували 10 гектарів землі
Ділянку у Маневицькому районі вартістю понад 1 мільйон гривень незаконно віддали мешканцю Рівненшини.

Керівник Маневицької місцевої прокуратури Волинської області звернувся до суду із позовною заявою до Костюхнівської сільської ради та мешканця Рівненщини, аби унеможливити державну реєстрацію договору оренди землі та зобов’язати орендаря повернути територіальній громаді земельну ділянку площею майже 10 гектарів, нормативно-грошова оцінка якої становить понад 1 мільйон гривень.

Виявилось, що у квітні цього року між сільською радою та фізичною особою було укладено договір оренди цієї земельної ділянки водного фонду для обслуговування ставка, - повідомляє прес-служба волинської прокуратури.

Попри вимоги чинного законодавства, договір був укладений без проведення аукціону, не був погоджений із Волинським обласним управлінням водних ресурсів.

Також виявилось, що договір досі не пройшов державну реєстрацію. Окрім того, угоду уклали із неналежним орендарем, адже перебування земельних ділянок для риборозведення в користуванні осіб, які не є суб’єктами господарювання – протиправне.

Таким чином у договорі відсутні встановлені законодавством умови, необхідні для його укладення, цей правочин не є укладеним – вважають прокурори.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні