Волинь - одна з областей, де найбільше порушують права віруючих, - УПЦ МП

0
3
Волинь - одна з областей, де найбільше порушують права віруючих, - УПЦ МП
Права віруючих найбільше порушуються в Тернопільській, Рівненській, Волинській та Київській областях.

Про це повідомляє "112.ua" з посиланням на прес-служба Центру інформації Української православної церкви Московського патріархату.

За словами представників УПЦ МП, захоплення храмів, що належать релігійним громадам УПЦ МП, має систематичний характер

Про це вони зазначили на брифінгу, на якому були присутні представники посольств країн Європи, ООН, ОБСЄ, які відстежують ситуацію з дотриманням прав віруючих УПЦ.

Голова юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов підкреслив, що захоплення храмів, що належать релігійним громадам УПЦ, має систематичний характер.

"Захоплення проходять за підтримки місцевої влади, а іноді за її безпосередньої участі. На сьогоднішній день близько 40 храмів захоплені. Викликає занепокоєння поява низки законопроектів, які мають дискримінаційний характер, передбачають втручання в діяльність релігійних громад і сприяють рейдерству в релігійному середовищі України.

До таких законопроектів слід віднести проект закону № 4128 про зміну релігійними громадами підпорядкованості та проект закону № 4511 про особливий статус релігійних організацій", - повідомив протоієрей.

За його словами, права віруючих порушуються навіть на найвищих державних рівнях.

"Не можна залишити без уваги той факт, що Міністерство культури України не реєструє статути релігійних організацій Української православної церкви.

Більше року з порушенням всіх термінів безпідставно затримувалися статути, і не проводилися ніякі реєстраційні дії. За 2015-2016 роки Міністерство культури зареєструвало лише 3 статути, з 14 поданих на реєстрацію", - розповів протоієрей.

Відзначається, що за останні два роки тільки в Рівненській області відкрито 8, а в Тернопільській - 13 кримінальних проваджень, пов'язаних з порушенням прав віруючих.

"Однак жодне із зафіксованих злочинів належним чином не розслідувалася. Частина цих злочинів пов'язана з нанесенням віруючим тілесних ушкоджень, що призвело до їх госпіталізації", - розповів єпископ Климент.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні